donderdag 28 augustus 2014

Kruimeldeegbodempje met peer, citroentijm en merengue. Oh God!




Niets leuker dan voor je oven zitten, in kleermakerszit, kijkend hoe deze heerlijke gebakjes licht bruin kleuren. Als het topje er donker uit gaat zien is het perfect. Laat ze wat afkoelen en schep er een grote bol vanille-ijs bij uit. 
Wonderlijk op een zomeravond! 

IngrediĆ«nten: 

  • Vier ondiepe kruimeldeegbodempjes. (Je kan ze ook zelf afbakken maar dan heb je gedroogde bonen nodig als 'vulling' tijdens het bakken). 
  • 4 eetlepels frambozenconfituur
  • 400g halve peren op eigen sap (geen siroop)
  • citroentijm
  • 2 eiwitten 
  • 100g fijne suiker 
  • 1tl vanille-extract 
  • vanille-ijs 
How to: 
  • Bak de kruimeldeegbodempjes (als dat nog niet gebeurd is). 
  • Schep in elke bodem een eetlepel frambozenconfituur. 
  • Snijd de peren in fijne plakjes. Verdeel over de bodempjes. 
  • Strooi er citroentijm over (enkel de blaadjes!).
  • Doe de suiker en een snufje zout bij de eiwitten en zet de keukenmachine aan. Klop de eiwitten stijf. 
  • Roer er voorzichtig de vanillepasta door. 
  • Schep de merengue op de taartjes.
  • Bak de taartjes zo'n 6 minuten in een oven van 190°. 
  • Laat de taartjes een tijdje afkoelen en serveer met vanille-ijs! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten