dinsdag 9 september 2014

Oh My OATS! ontbijtmuffins met aarbeien en havermout

Nu dat we volwassenen zijn is er geen moeder meer in huis, die zegt wat we wel of niet mogen eten. "Niet snoepen voor het eten, geen koekjes of taart als ontbijt,...". Er is enkel nog dat stemmetje in je hoofd overgebleven dat nog steeds hetzelfde zegt, maar veel moeilijker is om naar te luisteren. Iedereen heeft al eens op een ochtend de ijskast open gedaan, opzoek naar ontbijt. Om dan van uit je ooghoeken dat laatste stukje verjaardagstaart te zien glimlachen naar je.

Wel, wat als ik je nu zeg dat je gerust muffins als ontbijt mag? Ja, je mag het hoor! Ok, niet de triple chocolade versie met slagroom op. Maar deze heerlijke ontbijt muffins met aardbeien en havermout.

Deze muffins hebben niet echt volledig de cake-structuur, door de aardbeien zijn ze iets vochtiger. Laat ze gerust weg als je dat liever hebt. Dit is je havermoutpapje maar dan gebakken!



Wat heb je nodig?



  • 100 gr. aardbeien (in kleine stukjes gesneden)
  • 100 gr. havermout
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 30 gr. walnoten (in kleinere stukjes al gedaan)
  • 1,5 eetlepel honing
  • halve theelepel bakpoeder
  • pompoenpitten als versiering
  •  
How to?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  • Prak de banaan.
  • Voeg hierbij de eieren toe en kluts ze. 
  • Voeg bij het ei-banaan mengsel de havermout, aardbeien, lijnzaad, honing,bakpoeder en walnoten toe.
  • Zet alles goed onder elkaar en verdeel over je muffinbakvorm. Je mag ze goed vullen want ze rijzen niet veel.
  • Ik gebruik hier voor silicone vormpjes. Omdat er geen boter of olie in de muffins zit blijven ze anders plakken.
  • Bak de muffins voor ongeveer 30 minuten. Check eerst even met een prikkertje of ze volledig klaar zijn.

Neem er een paar mee voor een ontbijtje onderweg, of als tussendoortje.
Of beter nog, bak ze op een zondagmorgen en geniet er van als ze nog wat warm zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen