woensdag 24 september 2014

Tijd voor een boekreview! "Rauw" van Delphine de MontalierEerlijk gezegd, toen we bijna van start gingen met onze "Raw-uitdaging", was ik behoorlijk stressy. Ik had géén idee waar ik aan begon, laat staan wat ik ging eten de hele week. Absoluut toevallig botste ik enkele dagen voor de officiële start op dit boek, gewoon in de boekhandel in mijn dorp. Hoewel ik even twijfelde over de prijs (ik ben niet zo'n dure-kookboeken-shopper), voelde het een beetje aan als een griezelig toeval hem hier te vinden (ja, hij riep me bijna!) en moest ik hem dus wel kopen. Ik zag mezelf echt geen ganse week sla eten, en de foto's in het boek waren erg veelbelovend. Vooral die van de chocoladetaart trouwens, hoewel ik deze tot nu toe nog niet heb kunnen testen... (Dat komt nog!). 

Eens thuis boog ik me over de praktische informatie aan het begin van het boek. Boeiend! Er was heel wat 'nieuw' voor mij en eindelijk begreep ik wat meer van de hele raw-food-hype. Oef, het leek me al een beetje meer haalbaar dan enkele uren geleden.

De recepten waren redelijk toegankelijk. Enkele ingrediënten zijn moeilijk te vinden, maar aangezien ik in onze hoofdstad werk is het niet zo moeilijk om een toko op te sporen en een potje 'witte miso' of 'Bonito-vlokken' te scoren. Maar toch, in mijn plaatselijke supermarkt hier, randje kempen, keek men vreemd op toen ik ernaar vroeg. 


Ook mooi meegenomen! Het boek bestaat niet alleen uit rauwe-groenten-recepten, maar ook uit rauwe vlees- en visgerechten én niet-zo'n-rauwe-gerechten waar je als niet-raw-foodie ook handig mee aan de slag kan. (Voor een sashimi-liefhebber als ik komt er dus nog een vervolg aan deze raw-week!). 


Ook voor dipsauzen, smoothies en koude soepen (oh, deze zomer op onze feestjes!) vind je een gigantisch assortiment lekkers. Vooral de blauwe smoothie sprak echt tot mijn verbeelding... (en nadien tot mijn smaakpapillen... jammie!)

Mijn besluit? Ja, hij mag blijven! En hij heeft een plekje tussen de vaak-gebruikte-kookboeken in de keuken gekregen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten