dinsdag 23 september 2014

No-crap-pizza! #allyoucaneat #noglutes #nocolhydrate

Geen gluten op je bord? Geen koolhydraten? Geen vet? Toch echt genieten van een heerlijke pizza? Dan moet je deze proberen! Ook als je wél gluten en koolhydraten eet trouwens. Het is zo'n recept waar je van kan blijven eten, vreten bijna, tot je  het gevoel hebt dat je ontploft. Waarom? Omdat hij op een ei en een handje vol kaas 100% uit groenten bestaat. Ja, ook de bodem is 100% groenten! Benieuwd waarvan hij gemaakt is? Bloemkool!
Ideaal voor de dieet-lezers onder ons! 


Het kost je even tijd. Reken op 1u30 als je een handige kok bent. Maar... hij is elke minuut zo waard! 


Ingrediënten: 

- 1 grote bloemkool (hoe groter, hoe meer pizza!)
- 1 ei
- 1 hele grote eetlepel oregano (of pizzakruiden)
- peper, zout
- olijfolie (om de randjes te bestrijken)
- allerlei groenten die je lekker vindt op een pizza (paprika, courgette, champignon,..)
- Gepureerde tomaten (ik mixte met een staafmixer een blik tomatenblokjes door met zout, peper en verse basilicum)
- 1 handje geraspte kaas

How to: 

- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verkruimel de bloemkoolroosjes in de keukenmachine. Je moet een soort couscous-structuur krijgen.
- Stort de kruimels uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en check of er nog grote stukken tussen zitten.
- Zet in de oven, 25 minuten. Roer er regelmatig door. Zorg dat de bloemkool niet zwart wordt.
- Snij de groentjes voor je pizza. 

- Haal de kruimels uit de oven en stort ze op een schone keukenhanddoek. Laat eventjes afkoelen.
- Maak een 'knapzak' van de keukenhanddoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkoolcouscous. Hoe minder vocht, hoe steviger je bodem.
- De de bloemkoolpulp in een kom met 1 ei, de gedroogde kruiden, en eventueel een handje vol geraspte kaas (optioneel). Kruid af met peper en zout.
- Meng alles mooi door elkaar tot je een soort plakkerige bal krijgt. Stort dit uit op schoon bakpapier.
- Dek de bal bloemkoolcouscous af met een ander stuk bakpapier en rol met je deegrol (over het bakpapier) uit tot een pizzabodem. 
- Bak opnieuw 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en beleg je pizza met je tomatensaus en groenten. Bestrijk de randjes met olijfolie.
- Bak opnieuw 20 minuten.
- Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen