zondag 14 september 2014

Vegetarische pita met kikkererwten en spinazie!

Pita. Als er een ding is waar mijn lijf het moeilijk mee heeft is het wel om een pita te verteren. Elke stap lijkt er eentje teveel. Om te beginnen, de nacht die volgt op het pita-eten. Ik vervloek dan elke hap en hoop dat ik zo slim ben om er nooit meer aan toe te geven. Tot ik dit een keertje bij elkaar experimenteerde. Nu kijk, dit is echt top-spul
Door de broccoli krijg je calcium binnen, vitamine C,... De kikkererwten zorgen voor een dosis ijzer, vezels en proteïne. En dan hebben we het nog niet over de spinazie gehad...
Dus, bij deze, smakelijk! Komt-ie!


Ingrediënten: 
  • 4 pitabroodjes 
  • 1 broccoli 
  • 1 klein blik kikkererwten 
  • 1 grote zak verse spinazie (400-500g) 
  • zachte geitenkaas 
  • olijfolie 
How to: 
  • Hak de broccoli in zeer kleine roosjes. 
  • Bak hem in de olijfolie in de pan. 
  • Spoel de kikkererwten. 
  • Doe de kikkererwten bij de broccoli en bak even mee. 
  • Spoel de spinazie en zwier even door. 
  • Doe de spinazie bij de kikkererwten en de broccoli. 
  • Verwarm de broodjes. 
  • Voeg de helft van de geitenkaas bij de groenten. 
  • Besmeer de broodjes vanbinnen met geitenkaas. 
Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen