zaterdag 27 december 2014

VEGAN VIBES: Geroosterde wintergroenten met granen #comfortfood tussen Kerst en Nieuw #vegan


Deze heerlijke warme granensalade is perfect om je lijf opnieuw mee in balans te brengen tussen de feestdagen heen. De wintergroenten -winterpeen, pastinaak en zoete aardappel- zorgen voor een gevuld gevoel. Heb je nog een paprika of knolselder in je ijskast op overschot? Doe hem er gerust bij! Je takjes rozemarijn, die overblijven van je kerstdiner, kan je ook meteen kwijt! 

Ingrediënten: 
Salade: 

- 2 pastinaken (in frietjes)
- 4 winterpenen (in frietjes)
- 3 takjes verse tijm én 3 takjes rozemarijn
- 4el olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 2 rode uien (gehalveerd)
- 2 zoete aardappelen (in frietjes)
- 20 kerstomaten
- 200g gemengde granen (ik gebruikte zowat alle 'restjes' die ik vond in m'n kast... Blé, bulgur, quinoa,..)


Dressing: 
- 2el ahornsiroop
- 2el ciderazijn
- 120ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1/4tl komijnpoeder
- zeezout
- peper 


How to: 
- Verwarm de oven op 180°.
- Meng de tijm en rozemarijn met de pastinaakfrietjes en winterpenen en doe in een grote ovenschaal.
- Schenk de helft van de olijfolie, peper en zout over de groentjes en rooster 20 minuten in de oven.
- Haal de schotel uit de oven en voeg de zoete aardappel en rode ui toe. Doe de rest van de olijfolie over de groenten. Rooster opnieuw 30 minuten.
- Voeg de kerstomaatjes toe. Laat nog 15 minuten in de oven staan.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Kook de granen zoals aangegeven (hou rekening met verschillende kooktijden).
- Giet de granen af en roer de helft van de dressing er door heen.
- Haal de groenten uit de oven en giet de overige dressing over de groenten.
- Meng graan met groenten.
- Serveer onmiddellijk. Smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen