zaterdag 27 december 2014

HOLIDAY LEAN: Pumpkin appetizer!


Ik zal al beginnen met toe te geven dat dit niet het meest clean receptje is dat ik deel. De schuldige hier is het filodeeg, toch wel een bewerkt diepvriesproduct.

MAAR, de grote maar, filodeeg is een veel gezondere keuze dan bladerdeeg! Het is vééél lager in vetgehalte en minder machtig. Natuurlijk is dit ook 100x beter dan een brolmix die op de meeste kerstfeesten in de frituur zal gesmeten worden. P.s.: Brolmix,  zo noemen wij in onze familie de gefrituurde hapjes zoals bitterballen en mini-curryworstje, brol dus.

De vulling maken we dan natuurlijk wel weer über HandsoffmyFOOD-style. Met pompoen (ja nog steeds niet beu), feta, munt en noten.

Je kan deze filodeeg-hapjes bij de aperitief serveren of met een salade als voorgerechtje.

Tip: Heb je nog wat hapjes over? Na een nachtje slapen zijn ze zeker even lekker als koud snackje.

Wat heb je nodig?
(6 grote driehoekjes, meer voorgerecht size)

  • 1 pakje filodeeg. Meestal zitten er 2 pakjes, van elke 5 vellen, in je doosje.
  • 1/2 pompoen, Dit was wel van een heel kleine ronde oranje pompoen. Hij paste in mijn 2 handjes.
  • 1 teentje knoflook
  • 50gr walnoten, of de noten die je in huis hebt.
  • 3 takjes peterselie versnipperd
  • 3 takjes munt versnipperd
  • 80gr fetakaas
  • Kokosolie
How to?

  • Schil en snij je pompoen in kleine blokjes en snipper de knoflook.
  • Bak de pompoen gaar met de knoflook.
  • Verwarm je oven op 190 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Als je pompoen beetgaar is voeg je de noten en kruiden toe.
  • Bak nog even goed door.
  • Brokkel de kaas er door en voeg eventueel wat peper toe.
  • Besmeer 1 vel filodeeg met een beetje kokosolie en snij in repen van 10cm.
  • Leg in het midden van je deegvel een klein hoopje vulling.
  • Vouw het deeg diagonaal toe, over de vulling, zodat je een driehoekje krijgt.
  • Druk de randjes dicht en vouw het deeg nog eens rond je driehoekje. ( Er moeten 2 laagjes deeg rond je hapje zitten). Je kan ook direct 2 lagen deeg op elkaar leggen, maar dan is het nogal dik op sommige plekken doordat je dan soms 4 lagen krijgt.
  • Ik vond het vouwen in driehoekjes niet simpel. Maar vierkantjes smaken even goed hoor!
  • Leg de hapjes op een bakplaat en smeer ze in met olie.
  • Bak in de oven voor ongeveer 15-20 min, dat hangt af van hoe groot ze zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen