vrijdag 12 december 2014

VEGGIE FOOD EXPERIMENT: De spaghettipompoen! #lowcarb #justveggies

 
Vandaag ben ik aan het experimenteren gegaan. Ik had mij voordien al eens gewaagd aan spaghetti van pompoen te maken. Maar natuurlijk had ik weer de verkeerde pompoen gekocht, typisch! Niet mijn schuld hoor, op de Engelstalige sites noemen ze deze pompoen ook vaak een butternut.

Dus voor alle duidelijkheid dit lukt enkel met een echte spaghettipompoen en niet met een butternut.
Een spaghettipompoen is een ovale felgele pompoen en vind je in de grotere supermarkten.

Ik ben echt wel een pasta-lover tot diep in het hartje! Dus was wel benieuwd of deze "spaghetti" mijn pasta cravings ging kunnen stillen.

Het was lekker, maar om het nu te gaan vergelijken met pasta vind ik een stapje te ver. Het waren meer noedels voor mij. Ik ga ze zeker nog een keertje maken bij een Aziatisch gerechtje, dan gaan ze nog beter tot hun recht komen.

Het klaar maken van een spaghetti pompoen vraagt wat tijd, maar is echt super eenvoudig!
Je kan eindeloos variëren met sauzen. Of zelfs een ovenschotel maken door de pompoen en je saus nog even terug in de schil te doen en te gratineren in de oven.

Ik heb er wat look en kerstomaatjes bij gebakken in kokosolie. En afgewerkt met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?
voor 2 pers.

  • 1 spaghettipompoen
  • scheutje kokosolie
  • water
How to?

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd het stengeltje van je pompoen.
  • Zet je pompoen op de gesneden kant en snijd in 2 gelijke helften.
  • Verwijder de zaden en slierten.
  • Leg de 2 helften in een oven school, met de gesneden kanten naar beneden. Ik heb hiervoor een ovenschotel gebruik en voor de andere helft het deksel ervan.
  • Giet 1 cm water in de ovenschotel.
  • Zet de pompoen in de oven voor ongeveer 40 minuutjes.
  • Draai dan de helften om en smeer ze in met een beetje olie.
  • Zet nog 20 minuutjes in de oven.
  • Laat de pompoen afkoelen tot je er met je handen kan aankomen.
  • Neem nu een vork en schraap het vlees uit de schil.
  • Je zou sliertjes zoals spaghetti moeten krijgen. Dit gaat echt gemakkelijk!
  • Je kan de pompoensliertjes gerust de dag op voorhand maken en bewaren in de ijskast. Dan zijn ze volgens mij nog beter omdat ze dan wat hebben kunnen drogen.
  • Bak ze dan gewoon snel even op in een pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen