zondag 25 januari 2015

VEGAN VIBES: Saffraancouscous #snelklaar #vegan en oh... Helemaal #1001nacht!


Een Oosterse nacht in gedachten? Begin alvast met deze super lekkere warme salade! Hij is klaar in no-time (ik maakte hem met twee spelende kleuters aan m'n benen) en is echt om van te smullen. 

Saffraan een vreemd eendje in je keuken? Het stimuleert je hersenen, echt brain-food dus. En niet alleen je hersenen worden er wakker van. Dit zeldzaam kruidje zou ook een afrodisiacum zijn. 1001 Nachten? Oh ja! 
Saffraan zou een stofje bevatten die kankercellen laat ophouden met bestaan
Nu goed, waar wacht je nog op? Kopen die lekkernij!
Opgelet! Saffraan wordt vaak vervalst! Het is duur én zeldzaam dus wees er zuinig mee. 


Ingrediënten: 
- 2el olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 winterpeen in kleine stukjes
- 1 kleine pompoen in blokjes
- 1/2 courgette in blokjes
- 700ml groentenbouillon
- saffraandraadjes, met een vijzel fijngemalen
- peper
- 140g volkoren couscous
- 2el rozijnen
- 20g ontpitte medjoul dadels
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 eetlepels pijnboompitten

How to: 
- Verhit een beetje olijfolie in een pan.
- Fruit de ui 10 minuten
- Doe de kikkererwten, de winterpeen, de pompoen en de courgette erbij en roer door de ui.
- Voeg de bouillon en de saffraan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten koken op een laag vuurtje.
- Giet de groenten af maar vang het kookvocht op en voeg het bij de couscous (ongeveer 390ml heb je nodig).
- Dek de couscous af voor 5 tot 10 minuutjes. Hij moet beetgaar zijn.
- Meng de couscous, de groenten, de rozijnen, de gehakte medjoul dadels en de kaneel.
- Bestrooi eventueel met zout.
- Voeg de pijnboompitten toe.

Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen