maandag 26 januari 2015

VEGAN VIBES: SUPER SOUP: Soupe au Pistou -Omdat je houdt van een dikke groentensoep!-



Als ik terug denk aan mijn kindertijd, en aan het eten uit mama's keuken... Dan denk ik aan groentensoep. Mijn mama was een kei in het maken van 'knabbel-soep'. Hoe meer ik kon knabbelen, hoe liever!
Aardappelen, kool, worteltjes, ... Ze kieperde alles in een grote ketel en maakte er een waanzinnig lekker en hartelijk potje warmte van. 


Nog steeds ben ik fan van 'knabbel-soep'. Deze is echt een van mijn favorietjes! Je zou het niet zeggen maar het is echt een left-over-kooksel. Zo smaakvol en rijk en zo simpel om te maken! Varieer gerust met pompoen, paprika,...
Vergeet de pistou niet toe te voegen! Een schepje is genoeg voor een fantastische smaak! 


IngrediĆ«nten: 
Voor de soep:
- 3el olijfolie
- 3 middelgrote wortels
- 2 middelgrote zoete aardappelen in blokjes van 2cm
- 2 selderijstengels
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 middelgrote courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes
- 120g savooikool, in dunne reepjes
- 2 liter groentebouillon
- 2 takjes tijm
- 2 repen citroenschil
- versgemalen peper
- zout

Voor de pistou: 
- 75g basilicum
- 3el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl zeezout
- 2 teentjes knoflook 


How to: 
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
- Doe de ui, wortels, zoete aardappelen en selder in de pan.
- Bak 15 minuutjes op een middelhoog vuur. Draai de groenten regelmatig om.
- Doe, als de groenten aan de bodem kleven, een klein beetje water in de pan.
- Voeg de knoflook (geperst), de savooi en de courgette bij de groenten en bak enkele minuten mee.
- Doe de groentebouillon bij de groentjes. Voeg ook de tijm en de citroenschil erbij.
- Kruid stevig af met peper en zout.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Maak met een vijzel de ingrediƫnten voor de pistou fijn.
- Schep de soep in kommen en schep een koffielepel pistou op elk kommetje. 


Lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen