donderdag 5 februari 2015

VEGAN VIBES: De lekkerste quinoasalade ooit: #greenqueensalade, omdat je met niets minder tevreden hoeft te zijn!


Oke, ik geef toe... Deze lekkernij heb ik niet op mijn tafel getoverd! Het was niemand minder dan mijn hubby die aan de slag ging met een easy grabbel ingrediĆ«nten, om uiteindelijk te eindigen met een superlekkere mix aan kleuren en textuur. 
Nice job Mister Onsia!

Om te beginnen, heb je aspergetips nodig. Don't shoot me, 't is niet helemaal het seizoen, maar oh.. zo lekker! Ga voor vers en laat de conserven staan!
Door de quinoa boost je het eiwit-gehalte in je lichaam, de pistachenoten zorgen voor een boost aan antioxidanten en mineralen en de rucola levert de nodige portie Vitamine A. Hopla, na dit lekkere bordje vol, kan je er weer tegen!


Ingredienten:
- 300g gemengde quinoa
- 100g aspergetips (groen)
- 2el koolzaadolie
- 360g tofureepjes, pittig gekruid met paprikapoeder, een beetje chillipoeder en kurkuma, peper en zout
- 350g zeer fijne erwtjes (diepvries)
- 70g rucola (schoongemaakt)
- 70g snijbiet (schoongemaakt)
- 3el olijfolie
- 1el citroen
- bouillonblokje (groenten)
- 1 bakje munt

- een handvol pompoenpitten

How to:
- Kook de quinoa met het bouillonblokje in een ruime ketel water.
- Snij ondertussen de aspergetips in drie stukjes.
- Verhit de koolzaadolie in een wok en bak de aspergetips en de tofureepjes 4 minuten op een hoog vuur.
- Schep regelmatig om en voeg de erwtjes toe. Bak 3 minuten.

- Doe de rucola en de snijbiet in een grote schaal. 
- Maak de dressing van olijfolie en het citroensap. Kruid af met peper en zout.
- Meng de dressing door de salade.
- Hak de munt fijn.
- Roer de quinoa wat los, meng door het groentenmengsel.
- Doe het groenten-tofumengsel op de sla. Bestrooi met munt.

- Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
- Bestrooi het gerecht met de pompoenpitten en serveer onmiddellijk! 

Smakelijk!!!

1 opmerking:

  1. Ga ik zeker eens proberen tijdens het aspergeseizoen, de salade ziet er heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen