woensdag 11 februari 2015

VEGAN VIBES: Sssspaghetti alla carbonara #whoneedsbacon?


Had ik jullie al gezegd dat ik geen pasta meer at? Ja... niet uit gewichtsoverwegingen, maar gewoon uit smaak! Ik ontdekte nog niet zo heel lang geleden de sobanoodles waar Charlotte het kortgeleden nog over had. Héérlijk. 
Ze zijn skinny -check!-, maar vooral ook licht verteerbaar. Geen opgeblazen gevoel meer na een bordje vol pasta! Hoera! 

Deze pasta vraagt amper werk en is goddelijk lekker! Enkele interessante foodie-weetjes nodig? Shii-takepaddenstoelen zijn niet alleen bij de lekkerste eetbare paddenstoelen ter wereld, het versterkt je immuunsysteem drastisch. In deze grieperige tijden is het dus best oké om een bakje achterover te kieperen -of in je pasta, hoe je 't wil!- 

Ingrediënten:
2 personen 


Shii-takebacon 

  • Versgemalen zwarte peper 
  • Zeezout 
  • 2tl paprikapoeder 
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1tl uienpoeder 
  • 1el plantaardige olie 
  • 200g shii-take



Pasta

  • 250g soba-noodles
  • zeezout 
  • 1el olijfolie 
  • 200ml groentebouillon 
  • 1tl knoflookpoeder 
  • 1tl uienpoeder 
  • 60ml geweekte cashewnoten (4u) 
  • 60ml water 
  • peper 
  • peterselie, een handvol, grof gehakt 

How to: 
- Verwarm de oven voor op 180°. 
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor de shii-takebacon in een kom, behalve de shii-take. 
- Snij de paddenstoelen in fijne schijfjes. Meng onder de 'dressing'.
- Spreid uit op het bakblik. 
- Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Ze moeten goudbruin zijn.

- Kook de noodles.
- Giet de noodles af en schep er een eetlepel olijfolie door. Zet apart.
- Maak ondertussen de saus.
- Kook de groentebouillon. Roer er het uien- en knoflookpoeder door.
- Blend de cashewnoten met de 60ml water. Je krijgt cashewroom.
- Meng de cashewnotenroom door de groentebouillon.
- Laat het al roerend indikken (5 minuten)
- Breng op smaak met een stevige draai aan je zout- en pepermolen. Deze saus heeft wat nodig!
- Meng de saus door de pasta, roer er de paddenstoelen over en bestrooi met de gehakte peterselie.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen