dinsdag 24 maart 2015

OH MY OATS: #Havermoutparfait met #chocoladetintje en vrolijk fruit!


Oh! Dit is echt een weekendontbijtje waarop iedereen jaloers is. Mijn mama nodigde me afgelopen weekend uit voor een kom-wentelteefjes-eten-ochtend. Terwijl m'n kids zich volpropten met 'boterhammen-in-een-ei-gebakken' grabbelde ik mijn potje ochtendgloren uit m'n tas. Zorgvuldig voorbereid de avond voordien. Soms moet je gewoon ook mee zondigen, zonder je er schuldig over te voelen. Want hé, lekkere dingen zorgen voor vrolijkheid. En een zondagochtend? Daar hoort een stralende glimlach bij, met duf opstaand haar en kleine oogjes, maar toch, een stralende tandpastasmile. Gewoon, omdat je houdt van overnight-oats, bananenijs en een ton blauwe- en gojibessen. 

Wat je nodig hebt: 
- 1 banaan (snij ze in dunne plakjes en vries ze een nachtje van tevoren in)
- 50g havermout
- 1/2 el rauw cacaopoeder
- 1el gojibessen
- 125ml havermelk / amandelmelk / ...
- 1/2el agavesiroop
- 3 of 4 grote aardbeien of ander rood fruit
- 3 of 4 el blauwe bessen

How to: 
- De avond ervoor zorg je voor een ingevroren banaan (in plakjes).
- Doe je havermout de avond voordien in een kom, samen met de cacaopoeder, de gojibessen, de agavesiroop en de melk.
- De dag zelf pureer je de bevroren banaan tot ijs, met een stevige blender.
- Was de aardbeien en snij in stukjes.
- Schep een laagje overnigth-oats in een glazen potje.
- Vervolg met een laagje bananenijs en vul aan met een laagje fruit.
- Herhaal de vorige stappen.
- Eindig met een laagje fruit en bestrooi met kokosrasp, home-made granola of geroosterde noten. 


Waar zit die tandpasta-smile? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen