vrijdag 6 maart 2015

VEGAN VIBES: Mexican #Chili met kidneybonen, real comfort food!!


Bij chili con carne wordt het vlees vaak vervangen door seitan. Dat is zeker een lekkere variant, maar ik maakt het liever zonder een vleesvervanger. Gewoon een hoop groentjes en het lekkerste van al: de kidneybonen.

Rode kidneybonen bevatten bijna evenveel antioxidanten als bosbessen en zitten vol vezels. Het zijn langzame koolhydraten waardoor ze je langdurig energie leveren. Niet vergeten: ze zijn superlekker!

Natuurlijk gaat onze voorkeur uit naar bonen die je eerst weekt en zelf kookt. Als je toch echt liever een blik koopt, kijk dan goed dat er niet teveel chemische troep en suiker is aan toegevoegd.

Eigenlijk heb ik al allerlei groenten in mijn chili gekieperd. Zelfs de pastinaak die dringend aan verorberen toe was is er al in gegaan. Dit receptje is dus een basisrecept, gooi er gerust in wat je nog wil. Wortels zijn er trouwens ook heerlijk bij.

Ben je meer in een American mood? Bak dan wat aardappelpartjes in de oven en roer een eetlepel edelgistvlokken door je chili. Hello, chili cheese fries!

Wat heb je nodig?
3 a 4 personen

  • 1 Rode paprika
  • halve gele paprika
  • 1grote rode ui of 2 kleintjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 pikant pepertje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250gr kidneybonen
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Enkele druppels limoensap
  • Eetlepel verse korianderblaadjes
  • Eventueel nog wat gedroogde chili als je het graag spicy hebt.

How to?

  • Snij de ui, pikant pepertje en de knoflook fijn, fruit in een kookpot met een beetje olie.
  • Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de ui. 
  • Roer enkele minuutjes door.
  • Voeg je tomatenblokjes en bonen erbij.
  • Laat 10 minuutjes doorkoken.
  • Voeg je cacaopoeder en limoensap toe.
  • Werk af met de verse koriander.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen