woensdag 1 april 2015

VEGAN VIBES: Lunch met vitamine C-bommetje: De absoluut multi-veelzijdige (weg met dat muurbloempje-gehalte!) bloemkool!


Vroeger kende ik bloemkool als... een wit, smakeloos product in een wit sausje met liefst een worst en massa's aardappelen erbij. Not my cup of tea!
Tijd om de bloemkoolrage helemaal te ontketenen! Met bloemkool kan je immers super veel doen. Maak bloemkoolrisotto, bloemkoolsoep, bloemkoolhummus of als rauwe snack.
Je weet al dat raw-voedsel boordevol gezonde stuff zit, in dit recept wordt de rauwe bloemkool in de keukenmachine gemixt tot een fijne pasta. Go with the flow, geniet van je cauliflower-pesto! Nummie! 


IngrediĆ«nten: 
- 5 bloemkoolroosjes
- 2 el olijfolie
- 1/4 teentje knoflook
- handje basilicum
- snufje paprikapoeder
- sap van 1/4 citroen
- zeezout en versgemalen peper
- 1/2 tomaat
- 1 snee zuurdesembrood / speltbrood / wat je maar eet...
- 1 el mayonaise (vegan!)
- 1 el waterkers 


How to: 
- Pureer de bloemkoolroosjes in de blender. Doe er de olijfolie, knoflook, basilicum, paprikapoeder en citroensap bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaat in schijfjes.
- Rooster de snee brood en besmeer met een klein beetje vega-mayonaise.
- Beleg met de bloemkoolpesto, de tomaat en de waterkers.

Tip! 
- Vries de pesto in, of bewaar hem 2 dagen in de koelkast.
- Vervang voor bloemkoolhummus de basilicum, olijfolie en paprikapoeder door koriander, sesamolie en wat komijnzaad. Pureer iets langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten