dinsdag 23 juni 2015

VEGGIE VIBES: Carrot #burgers with a twist of #sesame!

 
Vroeger kocht ik elke week veggie wortelburgers in de supermarkt! Lekker waren ze, maar ook ongelofelijk vettig en niet zo gezond als ze doen uitschijnen. Het is al enkele jaren geleden dat ik ze nog gegeten had en deze week had ik er echt zin in.
Omdat ze totaal niet samen gaan met onze gezondere lifestyle nu ging ik op zoek naar receptjes om zelf wortelburgers te maken.

Deze burgers leken of smaakten totaal niet zoals de kant-en-klare versie, ze waren zo veel beter!
Eet ze bij een slaatje of zoals het moet bij echte burgers, tussen een broodje. Wij gaan of course niet voor een gewoon wit hamburgerbroodje, maar probeer onze spelt broodjes!

Wat heb je nodig?
4 burgers

  • 200g wortels
  • 115g gekookte kikkererwten (liefst zelf gekookt!)
  • 25g panko (of paneermeel/broodkruimels)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel tahin
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen

How to?

  • Rasp de wortels
  • Hak de kikkererwten grof en meng deze bij de wortels.
  • Rooster de sesamzaadjes en doe deze er ook bij.
  • Voeg de tahin, olijfolie, citroensap, panko en het ei erbij.
  • Kneed alles goed door elkaar en vorm hamburgers.
  • Leg de hamburgers op een bakpapier in de koelkast voor ongeveer 10 minuutjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de burgers in de pan voor 5 minuten en zet ze nadien in de oven voor 10 minuten.
  • Smakelijk!

Zin in meer?
Notenburgers: burgers gone nuts!
Carrot-cake
Vegan 'gehakt'brood: waar de vleesliefhebbers u tegen zeggen!



Like us on Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten: https://www.facebook.com/handsoffourfood

Follow us on instagram en volg hoe wij onze dag doorbrengen: handsoff_myfood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen