zondag 27 september 2015

VEGAN VIBES: Speltpasta met funky savooi en lekkuurrree pompoen! #autumnlovers



Vandaag klokten we om half twee onze tweede officiële workshop af. Een heel weekend samen doorbrengen, in winkels, de auto, vreemde keukens en nadien gewoon met een tas thee aan mijn eigen fornuis. Het was best intensief, én fijn.
We werkten een avond rond gezonde lunch, en hadden het vanochtend over gezond winkelen. Omdat ik helemaal geen tijd -en neen, ook geen zin eigenlijk- meer had om nog uitgebreid achter de kookpotten te staan, koos ik voor een kort maar super lekker gerechtje. 




Dit is een ik-kieper-alles-bij-elkaar ding. Mr. Foodie kwam terug van de markt met de grootste savooikool die ik in m'n leven zag, en in de ijskast lag nog een vierde pompoen van gisteren. Nog wat paddenstoelen en speltpasta later, was het eigenlijk gewoon een heerlijk herfst-kooksel. 


Ingrediënten: 
- 1 bakje kastanje-paddenstoelen, in plakjes
- 1 savooikool, in fijne reepjes
- 1/4 pompoen, in blokjes
- peper en zout
- 200g speltpasta
- tofu (1 pakje in plakken)
- 2el sesamolie
- 2el sojasaus
- 3 bosuitjes, fijngehakt 

- 1 pakje speltroom
- 1el kokosolie 


How to: 
- Smelt de kokosolie in de wok. 
- Kook de pasta al dente in een pan met water, zout en wat olie.
- Bak de kastanje-paddenstoelen krokant aan. Voeg de pompoen en de savooieepjes ook bij.
- Kruid stevig af met peper en zout.
- Bak de tofu-blokjes in sesamolie goudbruin.
- Blus met soja-saus. 

- Meng de pasta met de groenten.
- Overgiet de boel met de room.
- Leg de tofu op de pasta, vergeet de lente-uitjes niet. 


Heerlijk!  En perfect, voor lazy-cook-days! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen