woensdag 14 oktober 2015

SKINNY SINNER: Herfffffst in een cake! -Omdathetkan!- #Chestnut #Glutenfree #Eggfree en met chocolade! Jippie!
Kastanjes! Je kan er niet rond, ze zijn overal! Eergisteren ging ik voor een héérlijke vegan-chestnut-cake die zo snel verslonden werd door mijn huisgenoten -toegegeven, hij was echt belachelijk lekker- dat hij amper de volgende dag haalde. Vandaag moeten de cupcake-vormpjes er aan geloven. 

Vroeger, voor mijn healthy-habbit-gewoontes, was ik ook al verslingerd aan mijn kookpotten en bakvormen. Ik hield het meest van cupcakes, omdat ik dácht dat ik er mijn creativiteit het meest in kwijt kon. Ondertussen vinden veel mensen dat ik soms heel ver ga in mijn eetgewoontes, maar in mijn hoofd zijn vegan-chestnut-cupcakes even relax om te maken als een cupcake vijf jaar geleden. Een cake blijft een cake en genieten blijft genieten. In plaats van creatief te toveren met suikerpasta en icing sugar, ga ik compleet over-the-top met gekookte kastanje en boekweitmeel. Just love it. 


Mijn kids ook trouwens. Veel mensen vragen me hoe ik mijn kids gezond leer eten. Niet zo ingewikkeld. Ook hier schuilt het antwoord in creativiteit. Moest ik m'n kids gekookte kastanjes voorschotelen met boekweitmeel, halen ze hun neusjes op. Nu ze zien dat er chocolade-muffins uit de oven komen, moet ik herhaaldelijk vragen 'echt nog even te wachten' tot ze koud zijn. 
De smaakpapillen van kids zijn niet helemaal ontwikkeld zoals die van volwassenen. Het is belangrijk om ze te laten proeven van alles wat de pot schaft. Dus yes, hier komt maar een potje op tafel -en dat is voor iedereen hetzelfde-. ;)

Deze cakejes zijn op en top gemaakt van seizoensproducten! Calebasse-peren zijn hélemaal oktober-stuff! Ze zijn stevig van textuur maar zoet van smaak. Om te beginnen pureer je deze tot moes in je blender. Perenpap? Check! 

En dan nu... Hét recept! Uitpakken doe je sowieso! 

Ingrediënten: 
- 300g gekookte kastanjes
- 160g callebasse-peer-puree (maak je zelf in de blender!) 

- 80g kokosroom
- 50g boekweitmeel
- 2el raw-cacaopoeder
- 5el maple-syrup
- 2 kleine, hele rijpe bananen

How to: 

- Verwarm een oven voor op 180°.
- Blend, op de bananen na, alle ingrediënten. Hier en daar mag nog een stukje kastanje verstopt zitten. Dat maakt het net een spannend cakeje!
- Plet de bananen onder het beslag. 

- Vul cupcake-vormpjes met beslag. 
- Bak alle cakejes zo'n 35 minuten. 

De textuur binnenin mag best nog zacht zijn. Je krijgt een beetje een brownie-gevoel! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten