maandag 26 oktober 2015

WRAAUW FOOD: So Easy Cucumbernoodles with a Vegan Basil Cream, Tomatoes and Pine Nuts! #nomnom #roomsausjeskunnenookraw



Vegan roomsausjes... Het kan! En het is héérlijk. Een sausje van cashewnoten is super simpel om te maken en heeft een lekkere romige textuur. Cashewnoten moet je gewoon altijd in je huis hebben. In 4 uurtjes heb je een geweekte versie en die leent zich perfect om snel door je blender te halen. Reken telkens 2 delen noten en 1 deel water. De rest voeg je gewoon toe naar eigen smaak
Deze saus kieper je dus lekker over je healthy pasta,  maar wil je écht raw, dan maak je er gewoon snelle komkommernoodles bij! Heerlijk, smaakvol en superdeluxe-gezond!



Eventjes de fijne weetjes van cashew op een rijtje! 
- Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. 
- Ze hebben vitamines E, K en B6
- Ze bevatten een hoop minder vet dan andere noten! 


Vergeet dus schuldgevoelens en smeer maar op je cracker! Lekkers gegarandeerd! 


Ingrediënten: 
- 1 kopje cashewnoten
- 1/2 kopje water
- 1,5 tl citroensap
- 1tl witte miso
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 plantje basilicum
- 1/4 tl zeezout
- 1/4 tl peper
- 4 komkommers
- 2 kopjes kerstomaatjes, in partjes
- 1/2 kopje pijnboompitjes 
How to: 
- Week de cashewnoten minstens 4 uur in een potje water.
- Meng de geweekte cashewnoten met het halve kopje water, samen met de miso en het citroensap.
- Blend dit alles tot een zeer luchtig, opgeklopt geheel.
- Voeg de knoflook, de basilicum, het zout en de peper toe. Blend op lage stand.
- Maak sliertjes van de komkommer (met een dunschiller of een spiraalsnijder lukt dit prima).
- Meng alles met de gehalveerde kerstomaatjes en de pijnboompitten.
- 5 minute-meal! 

1 opmerking:

  1. 3 komkommers = meer saus (zeker ook super lekker!) Ik heb het binnenste van de komkommer niet mee gebruikt, maar in stukjes gesneden en apart in een kommetje op tafel gezet. Erg lekker en zo is de sla niet te waterachtig vond ik 😄

    BeantwoordenVerwijderen