dinsdag 24 november 2015

SKINNY SINNER: Bownty? Of een Mellowcake? Misschien is 't meer een Oreo? Maakt niet uit! 't is een TOFJE :) #chocolade #vanilla #pecanluv



Zo jammer! De foto is niet wat ik wilde dat-ie was! Maar de smaak.. oeh! Zo heerlijk! Deze baksels -vrie-zels eigenlijk- zijn absoluut fijn. Ik had een heel erg koekjes-gevoel! En ook een beetje chocolade. En vanille. Ja. Het voelde gewoon heel erg lekker allemaal. 


Moeilijk waren ze niet, dus laat je alsjeblief niet afschrikken door het drie-lagen-uitzicht. Je hebt een vanille-filling, daar begin je mee. Wordt-ie werkbaar in de diepvriezer. Ondertussen bereid je de base (easy stuff... blenden en klaar!). Het laatste stukje bestaat uit bevroren lekkers in chocolade dompelen. Echt niets aan dus. -Zelfs voor een ik-mors-alles-onder-kok als deze Miss Foodie is dit best haalbaar op een doordeweekse avond

Komtie!
Smakelijk! :) 


Filling-Ingrediënten: 
- een klein kopje cashewnoten, geweekt 
- 1 vanillestokje (het merg) 
- 1 1/2 el ahornsyrup 
- 1/4 kop gesmolten kokosolie (au bain marie weken --> raw gerechtje!) 

How to: 
- Blend de boel bij elkaar. 
- Doe in een kommetje en zet weg in de vriezer. 
- Makkie! 

Base ingrediënten: 
- 2 el cacaopoeder
- 1 kop havermout 

- 1/3 kop pecannoten
- 12 ontpitte dadels

How to: 
- Blenden tot een chocolade-deeg-mengsel.
- Klaar!


Samenstellen: 
- Maak een balletje met de base-deeg.
- Druk het balletje plat op een bakplat tot 0,5cm
- Schep hierop een lepeltje filling. Modelleer een beetje tot eenzelfde laagje als de base.
- Maak je deeg op.
- Zet de boel netjes op een bakplaat in de diepvriezer. 

- Geef de koekjes 20 minuten vries-tijd. 

Ingrediënten chocolade-layer: 
- 1/2 kopje gesmolten kokosolie 
- 1/4 kopje ahornsiroop 
- 1 vanillestokje
- 1/3 kopje cacaopoeder


How to: 
- Meng de boel tot een chocolade-saus.
- Dompel de koekjes een voor een snel onder.
- Zet op een ovenrooster zodat de chocolade kan afdruipen.
- 20 Minuutjes vriezen in de diepvriezer.
- Klaaaaaar! 


Yummie! 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt megalekker :D dit probeer ik sowieso in de loop van de week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeten ze alleen in de vriezer om op te stijven en kan je ze daarna ook in de koelkast bewaren? Of moet het ook in de vriezer bewaard worden en zijn het a.h.w. ijsbonbons?

    BeantwoordenVerwijderen