vrijdag 8 april 2016

VEGEN VIBES: Pasta Primavera! Met héérlijke vegan cheddar-cheese!



Lang, lang geleden... toen ik nog alles at wat mijn pad kruiste... -oh wat een tijd, vol guilty feelings!- was ik een echte macaroni-met-kaassaus-liefhebben. Héérlijk. Nu, macaroni lukt net nog vegan, maar kaassaus is echt een beetje afbreuk plegen op je lijf -en dat van die arme koe, uiteraard!-. 
Toch is het niet zo moeilijk om de heerlijke smeuïgheid van dit gerecht te evenaren op een plant-based manier. Het geheim? Cashewnoten. Again. Wat een wereld zouden we hebben zonder!? 

Nu, ik besloot om mijn hele recept een beetje in springmood te dompelen en dat resulteerde in een heerlijke pasta "Primavera". Perfect! Vaak wordt Pasta Primavera gemaakt met groene asperges, maar eerlijk? Ik vond ze écht nog te duur. Groene boontjes doen het evengoed! 
Als pasta gebruikte ik Kamut-linguine, een perfect en gezond alternatiefje voor volkoren pasta! 

Je hoeft geen edamame-boontjes te gebruiken als je niet wil. Met groene erwtjes krijg je hetzelfde vrolijke effect. Alleen, ik vond ze heerlijk en kieper ze overal bij! 
Het top-ingrediënt van dit recept -en dat kan je eigenlijk in al je pastagerechten gebruiken-, is de vegan-cheddar-sauce. Die, opnieuw, net als de pindakaascupcakes, een vreemd maar héérlijk experiment was! 



Ingrediënten (4 personen)
 

- 250g kamutlinguine 
- 2el olijfolie 
- peper en zout 
- 1/2 flespompoen, in blokjes 
- 1 gele paprika, geschild en in blokjes 
- 1 ui, fijngehakt 
- 250g groene boontjes, in hapklare stukjes 
- 1 pak edamame-boontjes 
- 1 cup cashewnoten (geweekt voor 8u) 
- 1/4 cup water 
- 1 el miso (donker) 
- 1/2 tl zout 
- 4 zongedroogde tomaten (zonder olie) 
- 1/4 el paprikapoeder 

How to: 
- Kook de pasta volgens de verpakking. 
- Wok de stukjes ui, paprika en flespompoen tot ze gaar zijn in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Doe halfweg de kooktijd de boontjes bij de pasta.
- Kook de edamameboontjes in een apart potje. Als je erwtjes gebruikt mogen ze ook even blancheren bij de pasta.  

- Dop de edamameboontjes.
- Maak de cashewroomsaus (met een high-speed-blender!) door de cashewnoten met 1/4 cup kokend water, 1 el miso, 1.2 tl zout, 4 zongedroogde tomaten en 1/4 el paprikapoeder. Blend tot je een perfect homogene massa krijgt waar géén stukjes noot meer inzitten.
- Meng de pasta met de gewokte groentjes en de saus. 

- Kruid goed af!
- Werk de bordjes af met de edamameboontjes of de erwten. 


Njammie! Lente! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen