woensdag 25 mei 2016

BREAKFASTMADNESS: Pindakaasbrood! Ohhhh Godness! No sugar, vegan and glutenfree-option


Steek je hand de lucht in als je van bananenbrood houdt. 
Steek je hand in de lucht als je van chocolade houdt. 
Steek je hand in de lucht als je van pindakaas houdt. 
(Even serieus, als je je hand niet in de lucht hebt gestoken... Ben je wel écht?!)



Jullie klikten massaal op een van onze eerste creaties. Ons havermoutbroodje. Nadien werd er nog een keer massaal geklikt op ons bananenbrood -en dat werd een échte hit!-. Ik vond het tijd om een stapje verder te gaan. Pindakaasbrood! Hallloooo! 

Waar ons havermoutbrood nog een eitje had, gingen we bij de volgende versie all the way-vegan. Nu doen we dat gewoon nog een keer! Maak dit met boekweitmeel en ga volledig glutenvrij (moet je ook even de melk aanpassen in amandelmelk) of, maak het gewoon zoals het recept hier beneden. Om je vingers eindeloos bij af te likken, én je lepels, én je mes... ALLES! 
Bestaat er wat lekkerder dan... zoute, creamy, smeuïge pindakaas?! Néén, ik denk het ook niet! -Sht, neen... als je denk van wel heb je duidelijk nog niet van die 100% versie geproefd!-. 
Jullie weten het trouwens al... Pindakaas is niet zomaar een dingetje. Je hebt echte rommel-waar-je-een-ton-van-wordt en de healthy stuff. Geen budget voor natuurlijke shops? Koop die van Calvé. Die is best van prijs & kwaliteit en bijna in elke supermarkt te vinden. 

Mammies onder ons... Mijn kids zijn echt wild van dit broodje. Het is de meest gegeerde snack in huis. Zelfs het laatste stukje werd in stukken gesneden. In véél stukken. En die stukken ook nog eens in stukken. En eerlijk verdeeld, onder het oog van mama. En die kreeg op haar beurt dan ook weer haar stukjes. Zo houden we de boel tevreden. 

Ingrediënten:
Droge ingrediënten: 
- 2 cups volkoren speltmeel of boekweitmeel of glutenvrij havermeel 
- 1tl wijnsteekbakpoeder (of gewoon bakpoeder)
- 1/2 tl zout 

Natte ingrediënten: 
- 1 1/4 cup speltmelk, amandelmelk, havermelk
- 1 rijpe banaan
- 2/3 cup kokosolie
- 1 cup 100% pindakaas
- 2tl vanille-extract of 2 vanillestokjes (merg)
- 1 cup dadels
- 1 lijnzaadei (1el lijnzaad + 3el kokend water, vijf minuten laten binden)

How to: 
- Verwarm de oven op 190°. 
- Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.
- Ontpit de dadels
- Doe de melk en de dadels in de blender en blend tot je een homogeen mengsel hebt.
- Voeg alle andere natte ingrediënten toe in je blender en meng tot een gladde massa.
- Meng droge en natte ingrediënten. Je mag het beslag mengen, maar meng je bakpoeder niet stuk!
- Stort het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak 45 minuten in de oven. Laat het volledig afkoelen in het bakblik (! Belangrijk). 

Yummieee!
Smeer er een dikke laag pindakaas op en je bent gewoon helemaal klaar om je voeten omhoog te leggen, diep in en uit te ademen en te verdwalen op een super-de-luxe pindakaastrip!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen