dinsdag 30 september 2014

VEGAN-VIBES! Kleurrijke lunchsalade!

Volgende week gaan we helemaal de hefsttoer op met zoete aardappels, pompoen, spruitjes, peren, pastinaak en ga zo maar door... Maar deze week doen we nog even alsof het echt ZOMERT. Hoe kan dat beter dan met een super lekkere salade op je bord? Je gaat er van glimlachen tot aan je diner!


IngrediĆ«nten: 
- 2 handen verse jonge spinazie
- 10 radijsjes, in dunne plakjes
- 1 halve rode ui, in dunne ringen
- 1 handje zwarte olijven (ontpit)
- 1 halve avocado, in dunne reepjes
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 theelepel tahin (sesampasta)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- een snufje komijnpoeder
- een theelepel olie om in te bakken


How to: 
- Verdeel de spinazie over het bord.
- Maak dunne plakjes radijs en rode ui met een mandoline.
- Verspreid de radijsplakjes, de ui en de avocado er over.
- Schil de sinaasappel, zorg dat de meeste witte velletjes weg zijn en verdeel 3/4 van de sinaasappel -in kleine stukjes- over je salade.
- Meng het sap van 1/4 sinaasappel met de tahin, de olijfolie en voeg peper en zout toe. Zet het even weg.
- Verwarm in een pannetje wat olie en verwarm de sesamzaadjes, de zonnebloempitten en een snuf komijnzaad.
- Strooi de zadenmix over je salade.
- Maak de dressing af en giet over de salade. Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen