maandag 29 september 2014

SKINNY SINNERS: Chocolade chia-mousse!


Chia-pudding, het favoriete gerechtje van de Handsoffmyfoodies, tijdens de WWWRAUWfood week, en daarna ook nog!

Dit receptje was de eerste chia-pudding die ik ooit maakte, en ik was direct verkocht. Als de verhoudingen goed zijn krijg je echt een stevigere pudding. Een soort van chocolademousse en wie kan daar nu aan weerstaan!

Zoals wij al vaker hebben gebruikt in andere receptjes heb je cacaopoeder nodig, de rauwe variant is de gezondste. Vind je die niet, gebruik dan de suikervrije variant, die is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Opgepast, dit cacaopoeder is sterk van smaak en niet te vergelijken met het instant cacaopoeder! Dus gebruik beter een beetje minder en voeg nadien nog toe als je de smaak niet sterk genoeg vind.

De kwaliteit van je kokosmelk beïnvloed de smaak ook heel hard, experimenteer hier zeker mee. Ik weet niet meer welk merk ik gebruik, maar het is een donker groen blikje.

Kan je niet wachten en wil je NU chocolademousse? Check dan zeker onze heerlijke chocolademousse van avocado!

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels chia zaad
  • 200ml kokosmelk (dit is meestal een half blik)
  • Cacaopoeder naar eigen smaak toevoegen. Ik zou beginnen met 1 eetlepel als je de smaak niet gewoon bent.
  • Fruit om af te werken.

How to?

  • Prak je banaan
  • Meng dit met je chia zaadjes, kokosmelk en cacaopoeder.
  • Roer goed langs de kanten en op de bodem, want de zaadjes hebben de neiging om te blijven plakken op een hoopje.
  • Laat weken voor enkele uurtjes. Als je echt een stevig mousse wilt laat je het best een nachtje staan.
  • Is je pudding te lopend, voeg dan nog wat zaadjes toe.
  • Is je pudding te stevig voeg dan nog wat kokosmelk of plantaardig melk toe.
  • Serveer met vers fruit. Ik gebruik het liefst aardbeien, die zijn heerlijk bij de sterke chocolade smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen