zaterdag 11 oktober 2014

SATURDAY SMOOTHIE: Beet it!


 Rode biet is stilletjes aan terug een plekje aan het veroveren in de keuken. Het is dan ook echt een superfood!


Rode bieten zijn rijk aan vezels, ijzer, magnesium, foliumzuur,...
Ze bevatten antioxidanten en kunnen helpen je cholesterol te verlagen. Rode bieten zouden ook ons uithoudingsvermogen verbeteren en daarom dagelijks aangeraden voor de sporters onder ons. Dit sapje is dan ook een ideale pre-workout snack.

Als je rode biet voor de eerste keer ruikt, ga je niet direct fan zijn. Ze hebben hun eigen unieke geur, die ik graag omschrijf als boerderijgeur.
Maar hun smaak is veel verrassender, zeker als je ze in sapjes mengt met andere vruchten. Laat dit felgekleurde bolletje je dus niet misleiden en geef ze zeker een kans!

Je kan rode bieten voorgekookt kopen in de groenteafdeling van je supermarkt. Natuurlijk houd ook niemand je tegen om ze zelf te koken.

Wat heb je nodig?

  • 1 gekookte rode biet
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • Sap van 2 sinaasappels
  • Sap van 1 citroen

How to?

Doe al je ingrediënten in de blender en mix.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen