vrijdag 14 november 2014

HOTSPOT: Den Theepot #Brussel #Keepitvegan #Macrobiotisch #VeganshopSommige plekjes verdienen een vermelding. Sommige plekjes zijn zo bescheiden en verscholen maar zo fantastisch goed gelukt, dat ze eigenlijk een eigen plaatsnaambordje mogen hebben. Dit is zo'n plekje. Dit is een plekje waar elke healthy-foodie moet binnen komen wanneer-ie Brussel bezoekt. Midden in het hartje van onze hoofdstad, vlakbij de Vismarkt en Place Sainte Catherine, in de Karthuizerstraat, ligt 'Den Theepot'. Hoewel z'n naam het niet zou verraden, is dit een op en top veganistische keet -misschien zelfs een van de enigen in Brussel, zover ik wéét toch, waar je gewoon heerlijk kan lunchen
Lunchen, inderdaad, want dit plekje is geopend van 12u tot 14u. Reserveren is niet nodig, er is meestal wel een tafeltje beschikbaar. 

De prijzen zijn gemiddeld, afhankelijk van je honger, maar een dagschotel (zoals je op de foto ziet) heb je voor 13 euro. Proef van een kleurenpalet (Hoera, hier houden we van!) met een boekweitburger (die kan je trouwens kopen, meenemen en thuis invriezen), broccolipuree, worteltjes -die heerlijk smaakten maar geen idee hoe ze gemaakt werden-, witte bonen, zeewier, bruine rijst, Chinese kool, geroosterde courgette, pastinaak en salade. Misschien lag er nog wel wat op m'n bord, het was gewoon een giga-explosie van smaak en textuur. Handjes in de lucht! Dit was heerlijk eten! 

Onze kids zijn echte soup-lovers, dus kozen ze voor een pompoenmaïssoepje, waar ik instant jaloers op werd. Toch maar even stiekem proeven of het niet te warm was. Verrrukkkkelijk! 

Na drie jaar werken in Brussel is het me gelukt! Ik heb dé eet-tent met een fijn vegan-aanbod gevonden! Hier zien ze me sowieso regelmatig terug.
Om te komen lunchen, maar ook om inkopen te doen! Onder de resto heb je immers een héél erg fijne bioshop, waar je de gerst, gierst, haver en boekweit zelf afweegt en in een bruine winkelzak propt. De verschillende soorten plantaardige melk, notenpasta's en meel dragen echt bij tot hebberigheid. En oh ja, aan de kassa weersta je niet de raw-food-chocoladerepen. No way. 

Den Theepot? Yep, mijn lunchplek op woensdag! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten