zaterdag 15 november 2014

SKINNY SINNER: Sweet pancakes for my birthdayboy #Healthy #Fruits #Buckwheat #Glutenvrij


"Pannenkoekeeeeen" gilde hij, toen ik hem vroeg wat hij op z'n derde verjaardag als lunch wilde verorberen. Nu, ik ben echt een hele -je-mag-taart-vreten-als-je-jarig-bent-mens, maar om nu tijdens de lunch al met suiker naar m'n kleuterzoon te gooien, daar had ik het toch een ietsie-pietsie beetje moeilijk mee. 
Térecht, denk ik zo. 
Maar goed, pannenkoeken wou-hij? Pannenkoeken zal hij krijgen! En wat voor pannenkoeken! Ze zijn #glutenvrij (Yeah! Boekweit!) en geven een verzadigend gevoel. Waar normaal m'n vijfjarige dochter makkelijk zes suikerexemplaren naar binnen propt, krijgt ze er nu netjes twee op. Bijna maak ik een vreugdedansje rond de tafel... Gezond zondigen? Oh ja, het kan, en ze hoeven het niet eens te merken! 

Op m'n vraag: "Wat ga je op je pannenkoeken eten?" krijg ik een evident antwoord... "Choco!", gilt de oudste. Ik kijk een beetje paniekerig in de ijskast en ja hoor, daar staan m'n gewelde cashews te wachten tot ik ze in de blender kieper. 
Pannenkoeken mét homemade-choco? Yes! Suikervrij? Yes! Kidsproof? Oh wees maar zeker YES! Laten we 'n feestje vieren! Je wordt tenslotte maar 1 keer drie! 

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken (héél veel voor twee volwassenen en twee kids!): 
- 160g boekweitmeel 
- 240g havermout
- 8 eieren 
- 800ml ongezoete rijstmelk 
- 4el kokosrasp
- 40g lijnzaad (stukgemaakt met de vijzel) 
- snufje zout 
- kokosolie 
- kokosrasp ter garnering
- ahornsiroop
- gojibessen
- banaan
- bosbessen 

Ingrediënten voor raw-choco-spread: 
- 6 eetlepels cashewpuree (Heb je geen zin om ze te weken? Koop het kant-en-klaar in de bioshop)
- 2 eetlepels RAW-cacaopoeder
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels hazelnootpoeder (blend hazelnoten tot fijn poeder) 

How to PANCAKES:
- Doe het boekweitmeel, de havermout, de eieren, de rijstmelk, de kokosrasp, het gebroken lijnzaad en het snufje zout in de blender. Mix tot een glad geheel.
- Doe kokosolie in de pan (voor elke pannenkoek een klein beetje) en schenk er vervolgens een scheut deeg in.
- Stapel de pannenkoeken op een stapel, giet er ahornsiroop over, bestrooi met banaan, gojibessen, bosbessen en kokosrasp. 
- Versier met vlaggetjes! Feest! 

How to CHOCO-SPREAD!: 
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine.
- Bewaar -tot 5 dagen- in een luchtdichte pot in de koelkast. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen