donderdag 13 november 2014

VEGGIE VIBES: Aubergines rolletjes, die je meenemen naar het zonnige Italië!

 
Ik beken, ik ben zo één van die losers zwicht voor reclamestunts. Als er iets mooi gepresenteerd staat met een klein prijsje erbij, ligt het in mijn winkelkarretje.
Heb ik het nodig? Weet ik niet hoor, maar dit kan je toch niet laten liggen!

Zo was ik vorige week thuis gekomen met aubergines. Een groente dat hier nooit in huis geweest is. Dan begin je te denken, dit had ik eigenlijk niet nodig. Maar ze liggen nu in mijn koelkast en zullen gebruikt worden.

Zo kwam ik uit bij dit receptje, dat ik naar mijn eigen hand heb gezet. Ik ga niet bescheiden zijn, het is super lekker! De heerlijke geur die je huis omtovert in een Italiaanse pizzeria krijg je er gratis bij.

Het receptje vraagt om een tomatensaus. Maak gerust jou eigen saus of volg het recept voor een snelle tomatensaus.

TIP: De vegans kunnen een cashewricotta gebruiken. Kijk voor het receptje hier.

Wat heb je nodig?
voor 2 pers.

  • 1 Aubergine
  • 100gr Spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 bakje ricotta
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • Italiaanse kruiden
  • kokosolie of olijfolie
  • optioneel: Parmezaanse kaas voor de afwerking

How to?

  • Verwarm je oven op 200 graden.
  • Snij de aubergine in dunne plakjes met een mandoline, ik had er 4/pers. (ze moeten goed op te rollen zijn)
  • Heb je geen mandoline? Ik heb dit met de hand gedaan, is wel precisiewerk.
  • Gril de plakjes in een grillpan, met heel weinig olie.
  • Dep de plakjes aubergine af met een keukenpapiertje en laat ze nog even staan.
  • Wok je spinazie tot hij geslonken is en meng deze in een kom met de ricotta.
  • Nu gaan we de tomatensaus maken.
  • Snij de ui en look fijn en fruit ze in olie.
  • Als je nog wat aubergine over hebt smijt je deze erbij.
  • Voeg hierbij je tomatenblokjes, laat even doorkoken en kruid af naar smaak.
  • Is je tomatensaus te zuur? voeg dan wat paprikapoeder toe.
  • Mix de saus tot een glad geheel met je staafmixer.
  • Giet 3/4 van de saus in je ovenschotel.
  • Neem een plakje aubergine en leg op het uiteinde een lepeltje van de ricotta-vulling.
  • Rol het rolletje op en leg in de ovenschotel. Herhaal voor de andere plakjes.
  • Als al je rolletjes klaar zijn, giet je over het midden de rest van de saus.
  • Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.
  • Bak voor ongeveer 20 min.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen