dinsdag 6 januari 2015

SKINNY SINNER Healthy Brownie-Ijs, #InstantHappiness



Ken je zo van die dagen waarop alles tegenzit? Je komt thuis, trekt je diepvries open en ziet daar hét duo staan dat jou Instant Happiness zal schenken: Ben, én Jerry. Hmm, even op en top genieten maar nadien voel je ook wel in elke cel van je lichaam dat je net zo'n 120 gram toegevoegde suikers in je arme lijf hebt gestoken! Auwtch!.

Sinds ik clean eet heb ik dus Ben & Jerry nogal abrupt uit mijn leven gesmeten. Té abrupt zo bleek want sinds ik jullie vorige week mijn brownie-receptje beloofde, dwaalden mijn gedachten alsmaar vaker af naar dat heerlijke Chocolate-Fudge-Brownie-Ijs. Ik moest dat heerlijkheidje weer proeven en besloot bijgevolg de beloofde brownies meteen te verwerken in brownie-ijs. Dit is hét nieuwe duo dat in jullie diepvries kan pronken:: Clean & Healthy

Je begint met het maken van de BATAAT-BROWNIES. Ja, je leest dit goed. Deze brownies worden gemaakt op basis van zoete aardappel en zitten dus boordevol met complexe koolhydraten, gezonde vezels en anti-oxidanten. 

Brwonies
Wat heb je nodig?
- 5 verse (ontpitte) dadels
- 1 grote zoete aardappel
- 30 g fijngehakte hazelnoten
- 3 el honing of agavesiroop
- 1 tl zout
- 40 g havermeel
- 1 tl bakpoeder
- 5 el cacao
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 2 eieren
- Om te dresseren: gojibesjes en hazelnoot

How to:
- Wikkel de zoete aardappel in zilverpapier en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. 
- Laat de zoete aardappel afkoelen
- Pureer de zoete aardappel en meng goed met de overige ingrediënten
- Giet dit in een bakvorm en zet dit 15 minuutjes in een oven van 180°.
- Laat afkoelen en zet 1/3 opzij om te verwerken in het ijs
- Serveer de resterende 2/3 van de brownies met heerlijke gojibesjes en hazelnoot



Vegan?
Vervang dan gerust de twee eitjes met 2 el appelazijn en 2 el baking soda (natriumbicarbonaat).om hetzelfde smeuïge effect te verkrijgen.



Chocolade(-brownie)-Ijs
Wat heb je nodig?
-1 blik kokosmelk
-3 bevroren bananen
-50 gram honing of agavesiroop
-3 el cacaopoeder
-vanille-extract

How to?
- Heb je geen zelfvriezende ijsmachine? Zet het koelelement van je ijsmachine dan de dag voordien in de diepvries.
- Warm de kokosmelk met de honing op. Roer regelmatig door het mengsel. 
- Voeg de cacao en het vanille-extract toe kort voor het kookpunt. Roer nog even goed door en haal het mengsel van het vuur. Laat het afkoelen en plaats het even in je ijskast
- Mix je bevroren bananen fijn tot je een ijsstructuur krijgt
- Zet je ijsmachine aan en voeg het kokosmengsel met bananenijs toe. 
- Laat zo'n 20 minuten draaien. Voeg zo'n 2 minuutjes voor het einde de stukjes brownie (en eventueel fijngehakte hazelnoot) toe.
- Serveer eventueel met gemalen kokos, cacao en stukjes brownie



Geen ijsmachine?
Niet getreurd. Je kan het mengsel ook zo in de diepvries zetten. Je zal het dan wel elk half uur even uit de diepvries moeten halen en goed mengen. Zodra je ziet dat de structuur wat dikker wordt gooi je de brownies bij het mengsel. Je blijft het mengsel regelmatig mengen tot het die heerlijke ijs-structuur heeft.

GENIET!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen