donderdag 15 januari 2015

VEGAN VIBES: Super Soup: Keep calm, it's only #garlic.


Ja, je ruikt een beetje naar look na het eten van dit soepje maar... Oh hemel! Ze is GODDELIJK! En je kan maar beter wat vaker look eten...
Het bevordert je bloedsomloop, verlaagt je cholesterol, helpt tegen infecties, beschermt je tegen kanker en houdt je gezond in de winter. Keep calm, it's only garlic!


Ingrediënten:
- 4 grote bollen knoflook, gehalveerd
- 230 ml olijfolie
- 3 eetlepels speltmeel
- 1l groentenbouillon
- 120g kikkererwten uit blik
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl pimentón
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- limoensap (een halve limoen is voldoende!) 


How to: 
- Verwarm de oven voor op 170°. Leg de knoflook op de snijkant in een ovenbestendige pan. Doe er 200ml olijfolie bij. 
- Zet de pan in de oven voor 20 minuten. Draai eventueel de bollen om, als ze onderaan té bruin worden. Ze moeten karamelliseren, dus een beetje bruin is oké!
- Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en haal met een vork (dat is echt een koud kunstje) de teentjes look uit de lookbollen.
- Giet 90 ml olie uit de pan.
- Verwarm de overige olie op een hoog vuur en doe de lookteentjes erbij.
- Schep 3 eetlepels speltmeel over de knoflook en prak de teentjes met een vork plat.
- Maak er een zo homogeen mogelijk mengsel van.
- Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Giet de kikkererwten af en dep ze droog.
- Meng de cayennepeper met de pimentón.
- Bak de kikkererwten in een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Kruid ze met de cayennepeper en de pimentón.
- Wanneer de kikkererwten krokant zijn laat je ze uitlekken in een vergiet.
- Pureer de soep tot een romig mengsel. Doe ze terug in de pan en voeg wat limoensap toe.
- Kieper de kikkererwten bij de soep -balletjes!- en garneer met wat cayennepeper. 


Hmmm! En dan toch maar snel je tanden poetsen... 









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen