donderdag 15 januari 2015

Friday- SMOOTHIE: Dragonfruit, If you believe in fairytales #dreamscometrueSoms kom je in de supermarkt en springt er iets in je oog. Dat was zo met dit mooi stukje 'dragonfruit'. Je kent het wel, het bijna futuristisch stuk fruit waar je geen idee van hebt hoe het smaakt. Ik wel nu, het is fantastisch lekker! 


Even een korte meet-and-greet met dit stukje exotiek. Dragonfruit of Pithaya is een relatief onbekend stukje fruit. Toch wordt het steeds meer en meer populair in onze streken. De smaak doet een beetje aan meloen of kiwi denken en is perfect te gebruiken in een fruitsalade! 
Waarom moet je deze beauty in je winkelkar mikken? Ze bevat een héél hoog vitamine-C gehalte, is rijk aan mineralen (hallo calcium!) en bevat gezonde vetten. Ze zit boordevol vezels en een perfecte antioxidant. Echte durvers blenden de schil mee. Met een handvol babyspinazie, chiazaad en blauwe bessen is deze smoothie echt een superfood-bom! 

Ingrediënten: 
- 1/2 kop dragonfruit
- 1 eetlepel chiazaad
- 1/2 kop blauwe bessen
- 2 kopjes spinazie
- 150ml ongezoete amandelmelk (kan je eventueel meer voor nemen, afhankelijk van de structuur die je je smoothie wil geven) 

How to: 
Simpeler kan haast niet. Mik alles in je blender en ... klaar! Geen opmerkingen:

Een reactie posten