donderdag 15 januari 2015

VEGAN VIBES: #Supersoup #Mais #Sweetpatato ... Boem! En je kan weer verder na je lunch!


Dit was m'n lunch ergens vorige week. Ik was ZO blij bij het zien van dit soepje! Na een voormiddagje zwemmen met de kinderen uit het tweede leerjaar, was ik toe aan een stevige en vooral verwarmende soep. Ze is niet alleen lekker, ook echt verzadigend! Met een sneetje of twee volkorenroggebrood kan je er weer tegen voor de rest van de namiddag! 

Ingrediënten: 
- 2el olijfolie
- 1 selderijstengel in stukjes
- 1 witte ui in stukjes
- versgemalen peper
- zeezout
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 300g zoete aardappelen in stukjes
- 3el speltmeel
- 750ml groentebouillon
- 400ml rijstmelk (je kan om het even welke plantaardige melk gebruiken, maar rijstmelk is neutraal van smaak)
- 4 maïskolven
- 3el gehakte verse dragon
- citroensap 


How to: 
- Verhit de olie in een grote pan.
- Voeg de selderij en de ui toe. Kruid met peper en zout.
- Bak tot de groentjes zacht zijn.
- Doe de knoflook bij de selderij en bak zachtjes mee.
- Doe de zoete aardappel erbij en bestrooi met het speltmeel.
- Bak al roerend enkele minuten op een hoog vuur.
- Voeg de groentebouillon en de rijstmelk toe aan de groenten.
- Snij de maïs van de maïskolven en voeg toe aan de soep.
- Hak de dragon fijn en gooi in je soeppan.
- Laat 15 minuutjes koken. Check of je aardappelen gaar zijn.
- Laat de soep een klein beetje afkoelen en mix ze in de blender.
- Voeg, naar smaak, een béétje citroensap bij.
- Verwarm de soep opnieuw op een laag vuurtje.

Hup in je thermoskan en dan... op naar je lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen