maandag 1 juni 2015

SKINNY SINNER: Raw snickers taste-a-like , a candy bar revelation!


Mijn mister-Handsoffmyfood heeft een tijdje geleden gevraagd om een receptje voor proteïnerepen te zoeken. Eigenlijk al veel te lang geleden, dus deze week besloot ik er werk van te maken. Hij is een fervente krachtrainer, vandaar de vraag naar proteïne. In dat wereld zit dat toch nog een beetje ingebakken.

Het mocht niet te moeilijk zijn en geen pindapasta bevatten. Sorry lieve schat, geen pindapasta, daar doe ik niet aan mee! Wat een vreemde vraag ook: geen pindapasta. Ik zou het liefst de hele dag door een potje leeg lepelen. 



Dus ja, dit receptje is toch met pindapasta en hij vond het super lekker!

Voor het nougat-laagje heb ik whey-poeder gebruikt, want dit moest verwerkt worden in de reep. Nu ben ik geen voorstander van eiwitpoeder, omdat dit vaak vol suikers zit en bewerkt voedsel is, dat past nu eenmaal niet in ons kraam. Er zijn ook vegan en raw proteinepoeders op de markt, maar die zijn vaak heel prijzig.

Dus voor de bodybuilders onder ons (zijn er eigenlijk die ons volgen? Nieuwsgierig!) gebruik je wheypoeder en de andere foodies kunnen dit gerust vervangen door rijstmeel/poeder en wat cacaopoeder of vanille extract.

Get ready for a snicker-revelation!

Wat heb je nodig?

  • 80gr honing/maple syrup/agave,...
  • 150gr pindapasta
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 90gr chocolade wheypoeder, als je rijstmeel gebruikt kan het zijn dat je wat meer/minder moet hebben.
  • 180gr geweekte dadels
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • handje pindanoten

How to?

  • Meng de honing, pindapasta, 1 eetlepel kokosolie en het whey- of rijstpoeder.
  • Dit wordt een hele droge massa, maar je moet goed blijven mengen en eigenlijk het poeder in de pindapasta duwen met je lepel.
  • Leg deze massa op een bakpapiertje in een schaal en druk heel goed aan!
  • Mix je dadels met 3 eetlepels van het weekwater in de foodprocessor tot een mooie pasta.
  • Smeer dit op het eerste laagje en strooi de pinda's er bovenop.
  • Meng nu 2 eetlepels gesmolten kokosolie met het cacaopoeder en giet over de pinda's.
  • Zet in de vriezer voor min. 2u.
  • Als je het nadien even in de koelkast zet kan je er mooie repen in snijden.
  • Laat een reep ongeveer 30 minuten ontdooien voor je er van geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen