vrijdag 3 juli 2015

OH MY OATS: Breakfast bars voor die drukke ochtenden!!

 
Ik was van plan om vandaag een ijsjesrecept te posten. Dit zou zo ideaal zijn, midden in een hittegolf! Maar mijn vriezer dacht daar anders over. Ok, eigenlijk ligt het aan mezelf, ik had de vriestijd wat onderschat.

Er staan dus nu nog halfbevroren kokosijsjes met spinazie in mijn vriezer. Dan maar een ander, maar niet minder lekker receptje: Breakfast bars!

Deze ontbijtrepen heb je op 1,2,3 gemaakt voor een hele week.
Het is een super easy ontbijtje dat je op voorhand kan  maken en on the go op eten. Kan je je al voorstellen hoe zalig een ochtend is waarbij je gewoon je ontbijt uit de vriezer hoeft te grabbelen en klaar is kees. No more stressy ochtenden met de breakfast bars vol pindakaas en havermout!

Wat heb je nodig?

  • 180gr havermout
  • 30gr geraspte kokos
  • 2 eetlepel chia zaadjes
  • 1 hand noten
  • 1 hand rozijnen
  • snufje zout en kaneel
  • 3 eetlepels honing/agave/maple syrup...
  • 300gr pindakaas


How to?

  • Meng de havermout, kokos en chia zaadjes.
  • Hak de noten fijn en voeg deze erbij met de rozijnen.
  • Verwarm de pindakaas en honing even in een kookpot zodat het vloeibaar wordt.
  • Voeg dit bij de havermout en mix alles heel goed.
  • Meng hieronder nog het zout en wat kaneel.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier, schep het mengsel er in en druk goed aan.
  • Zet in de vriezer voor min 4 uur.
  • Snij in repen en bewaar ze ook in de vriezer.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen