zaterdag 4 juli 2015

SKINNY SINNER: Tropische temperaturen? Tropisch ijs! -enkoortsigekleuters-


Ik weet het, je zou het hem niet nageven op deze foto, maar hij is ziek. Net als z'n mamie ligt hij lekker ziek te wezen op de koude vloer, of hangt-ie op haar zieke -veel te warme-schoot. De temperaturen buiten lopen op tot 40° in de zon. Onze lijven gaan gewoon mee. Met een tropische bestemming als Azië in je achterhoofd, zou je voor minder lichtjes panikeren. Reden te meer om in te zetten op afkoeling. 

Tadaa... Als Foodie Junior weigert groenten en fruit in z'n mondje te stoppen -hello stoute bacterie-beetjes, hier komt de gezondheidsinvasie-, misleiden we hem gewoon. "Ijsje, Flo?"


Deze ijsjes zijn werkelijk oneindig variabel, maar aangezien Mr. Foodie de afgelopen maanden erg inzette op de aardbeien achter in onze tuin, maken we er 'n strawberry-versie van. 
Zelfs mijn zieke koppige vent ging voor de bijl én er kon een giga-glimlach af. Mooi. Misschien kunnen we allemaal met een coole kop richting ons tropisch paradijs. 


Wat heb je nodig? 
- 1 blik kokosmelk, stevig doorgeroerd
- 1 bakje aardbeien
- 2 bananen
- 1 citroen
- 2el agavesiroop (optioneel) (Wij zijn ziek, dus het mag... en als we gezond zijn mag het ook!)
- 80g pure chocolade (100%) 

How to: 
- Doe in je blender de helft van de kokosmelk, al de aardbeien, 1el agavesiroop en het sap van een halve citroen.
- Blend stevig door en vul de ijsjesvormpjes half.
- Spoel je blender uit. Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
- Doe nu hetzelfde, maar neem bananen in plaats van aardbeien.
- Vul de vormpjes helemaal op. 
- Laat een nachtje lekker vriezen.

- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Besprenkel hem speels over de koude ijsjes.
- Klaar! 


Als je dit leuk vindt... hou je misschien ook van: 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen