woensdag 29 juli 2015

SKINNY SINNER: Rawfood energy bites!


Yes! Vandaag heerlijke repen gemaakt.. als tussendoortje, voor of na het sporten, als snack op je werk, koekje voor bij de thee? Deze repen kun je werkelijk op heel veel verschillende manieren maken.
De repen die ik maak bestaan uit een aantal natte en droge ingrediënten. Meestal gebruik ik als verhouding 1 op 1. (vb. 200gram natte ingrediënten + 200 gram droge ingrediënten)
Natte ingrediënten: dadels, agavesiroop, sap van citroen, honing, ahorn siroop, kokosolie, ...
Droge ingrediënten: noten (alle soorten zijn hier mogelijk), lijnzaad, hennepzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, havermout, kokosrasp, cacaopoeder, gedroogde vruchten (goji bessen, moerbeien, appeltjes),...
Zo hebben jullie al een idee hoe jullie zelf je eigen repen kunnen samenstellen met wat jij zelf in huis hebt op de moment!
Hier alvast een receptje van de repen die ik vandaag maakte.


Wat heb je nodig?

  • 150 gram medjool dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 el agavesiroop
  • 50 gram notenmengeling
  • 50 gram gedroogde appeltjes
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 2 el gojibessen

How to?

  • Ontpit de dadels en mix ze in de keukenmachine of blender samen met de kokosolie en agavesiroop tot er een plakkerig mengsel ontstaat, en doe het mengsel in een kommetje.
  • Mix de notenmengeling met de gedroogde appeltjes even tot ze in fijnere stukjes zijn en doe het bij het dadelmengsel.
  • Voeg toe: zonnebloempitten , pompoenpitten, gojibessen.
  • Kneed alles met je handen tot de droge en natte ingrediënten een goed geheel vormen.
  • Leg het mengsel tussen 2 bakpapiertjes en rol deze uit tot een platte schijf met een deegroller en snijd met een mes gleufjes voor de repen.
  • Laat de repen hard worden in de koelkast. (2 uurtjes ongeveer)
  • SMULLENNNN MAAR!
TIP: Je kan de repen afzonderlijk verpakken in de rest van het bakpapier en bewaren in de koelkast. 

Meer rawfoooood?

















Raw lasagne!














chocoladenotenrepen!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen