vrijdag 17 juli 2015

VEGGIE VIBES: Overheerlijke gevulde 'spiced up' champignons!


Helllloooo daar 'veggie lovers'! Houden jullie ook zo van champignons en een tikkeltje pikant?
Ik heb net heerlijk gegeten van deze 'giant mushrooms'!

 Eigenlijk is het bedoeld als voorgerecht, maar daar trok ik mezelf vandaag even niets van aan en ik heb er gewoon een hoofdgerecht van gemaakt! Ondertussen ben ik ook druk bezig geweest met voor jullie de perfecte nature lovers lippenbalsem te maken en ik ben bijna klaar om deze te delen op de blog! Yahoooo! Dat voor later, nu eerst VEGGISHROOOOMS! Ik maakte vandaag 5 verschillende varianten. Je kan dus eigenlijk zelf ook alle 5 proberen, maar de winnaar van vandaag gaat naar 'walnoot en kruidenboter'! hmmmmjumm!
Veel kookplezier! 

Wat heb je nodig?

  • 10 grote champignons
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • zout&peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kokosolie
  • 1/4 rood pikant pepertje
  • 5 soorten toppings:
  1. amandelmeel
  2. kokosmeel
  3. halloumi kaas
  4. gratin kaas (veggieof vegan kaas)
  5. walnoot met kruidenboter
How to ?
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd de steeltjes en sporen eruit zodat je ze mooi kan opvullen.
  • Garneer ze in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
  • Verwarm ondertussen de oven op 175 graden.
  • Verwijder de pel van de tomaat en snijd in blokjes. (15 seconden in kokend water leggen)
  • Fruit de ajuin, look en pikante pepertje in el kokosolie. Voeg daarna de in kleine stukjes gesneden paprika toe, bak tot de paprika zacht begint te worden.
  • Haal van het vuur en voeg de tomatenblokjes toe, roer alles goed door. Naar smaak nog extra peper & zout toevoegen.
  • Vul de champignons en kies je toppings.
  • TRY OUT: amandelmeel, kokosmeel, gratin kaas, halloumi kaas of walnoot en kruidenboten.
(TIP: indien je de halloumi kaas wilt gebruiken is het beter van deze eventjes kort te grillen en pas daarna op de champignon te garneren. Daarna kan het gewoon mee de oven in!)
  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de champignons gaar zijn en het meel begint te verkleuren!
  • SMULLEN MAAR!

Meer champignons?

Champignonspread!*VEGAN*


Sobanoodles met veeeeeel paddenstoelen.

Quinoasalade met véél paddenstoelen en geroosterde hazelnoten-peterseliepesto #veggie










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen