donderdag 16 juli 2015

VEGGIE VIBES: 'Indian style' curry met kikkererwten&quinoa power dish!



Terwijl Lieselotte met haar superfijne gezinnetje volop geniet van het geweldige Vietnam, krijgen wij in België vandaag ook nog eens tropische temperaturen
Ik begin Lieselotte nu toch wel te missen hoor, maar ik weet dat ze het reuze naar haar zin heeft daar en er met volle teugen van geniet!
Om in de sfeer van tropische landen te blijven, had ik vandaag trek in iets kruidig..Maar wat?

Ik heb een mengeling gemaakt van Indische curry VS Chana masala... daar voegde ik dan ook nog eens de zoete aardappel en tofu aan toe, en en en.... jaaaa het is een topper én heerlijk van smaak! 

Wat heb je nodig?
(Voor 2 personen)

CURRY
  • Een handje koriander
  • 1 teen look
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 2 el water
  • 2 el olie
VEGGIES ENZO
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ajuin
  • 1 rode paprika
  • 200 gram kikkererwten
  • 150 gram tofu
  • 300 ml water
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 150 gram quinoa
  • takje koriander als garnering
  • 1 el kokosolie
How to ?
  • Mix de koriander, look, gember, specerijen, water en de olie in de keukenmachine tot een currypasta.
  • Snijd de zoete aardappel, ajuin en paprika in kleine stukjes.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Doe 1 el kokosolie in de wokpan en voeg de currypasta toe, roer enkele minuutjes tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg toe: ajuin, paprika (laat enkele minuutjes stoven).
  • Voeg toe: zoete aardappel, tofu, kikkererwten en roer alles goed door.
  • Voeg toe: 300 ml water en tomatenpuree.
  • Laat ongeveer 25 minuten pruttelen op een matig vuur en roer alles regelmatig goed door.
  • Kook de quinoa zoals op de verpakking beschreven wordt.
  • Garneer met een takje koriander.
  • READYYYY TO EAT!


Meer India op je bord?

Indian masala dosa!












Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen