donderdag 13 augustus 2015

SKINNY SINNER: RAW Superdesuper-food-snack #enkelvoorcaramellovers #plaktaanjetanden en #smaaktnaarmeer




Zwoele zomeravonden -natter dan gepland-, familie, en een jarige echtgenoot. Meer hoef ik niet te hebben om een hele namiddag in mijn keuken door te brengen. De komende dagen bekogel ik jullie met lekkers. Lekkers met... braambessen! Ik plukte twee kilo braambessen bij Bioboer Busschots. Charlotte vertelde jullie al over onze uitstap, ik ging de dag nadien nog een keertje mét kroost, klaar om ons te storten op de bessenstruiken. Plukken is toegelaten! 




Dit recept is goed voor 1 taart, of, voor zoals ik het maakte, een heleboel kleine hapjes. Hij is SUPER-gezond, en barst van de superfoods
Laat de creatieveling in je los en versier met frambozen, bramen of ander lekkers! Maak de hapjes niet te groot. Tand-plak-gevaar is zéér aanwezig! 

Bodem:
Ingrediënten: 
- 1/2 kop geweekte gojibessen (30min in heet water)
- 1/2 kop zonnebloempitten
- 1 + 3/4 kop amandelen
- 1/2 kop geraspte kokos
- 1/2 kop fijngesneden gedroogde vijgen
- 1/2 kop fijngehakte medjouldadels
- 1/3 kop fijngesneden gedroogde abrikozen
- 1/4 kop rozijnen
- 1/8 kop chiazaad
- 1 + 1/2 el kokosolie, au bain marie gesmolten (met dit warme weer overbodig!)
- een halve theelepel zout
- 1/8 kop sesamzaad 


How to: 
- Blend de gojibessen met de zonnebloempitten tot een fijn poeder, zet aan de kant.
- Meng alle overige in de blender tot een smeuïg geheel.
- Voeg het goji-zonnebloempitpoeder tot en blend tot alles homogeen gemengd is. 

- Schep het mengsel in een taartvorm en druk stevig aan. Zet in de vriezer.
- Maak de chocoladelaag. 



Chocoladelaag: 
Ingrediënten: 
- 1/2 kop kokosolie, au bain marie gesmolten.
- iets meer dan een halve kop RAW cacaopoeder
- een halve kop agavesiroop
- een vanillestokje, uitgeschraapt
- een snuifje zout

How to: 

- Mix alle ingrediënten in de blender tot een smeuïg geheel.
- Haal de taart uit de koelkast en smeer de chocolade er snel overheen.
- Zet de taart opnieuw in de vriezer. 


Opdienen: 
- Snij de taart in evengrote vierkantjes.
- Beleg met een schijfje banaan en een braambes.
- Zet er een prikker op, voor een hapklaar hapje. 



Genieten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen