woensdag 28 oktober 2015

POWER BREAKFAST: Quinoa-raspberry porridge! #breakietime


Quinoa hier, quinoa daar, je kan er niet meer naast kijken: quinoa is hot hot hot! Iedereen heeft het wel al eens geproefd, thanks to een hele hoop bekende chefs.

Enkele jaren geleden kreeg je nog vreemde blikken als je over quinoa sprak, nu kookt iedereen ermee. Ik heb me hier dan ook rot achter gezocht, terwijl ze er nu met naar je hoofd smijten.

Maar quinoa als ontbijt, dat is voor velen een nieuwtje, SAY WHAT?!


Yep, als ontbijt is het net zo lekker, misschien zelfs nog beter dan in een salade. Het principe is hetzelfde als havermout: Laat de quinoa inkoken met een plantaardige melk en voeg er je smaakmakers aan toe. Van een plantaardig eiwitbronnetje gesproken!

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

  • 1/2 kopje quinoa
  • 1 kopje plantaardige melk +eventueel extra.
  • Frambozen vers of diepgevroren.
  • 1 eetlepel maple syrup
  • Een scheutje vanille extract
  • Zaden en pitten bv. pompoenpitten.

How to?

  • Kook je quinoa te samen met de plantaardige melk. Voeg eventueel wat extra melk toe als het geheel te droog wordt.
  • Voeg de andere ingrediĆ«nten toe als de quinoa klaar is, roer even goed door en je hebt een heerlijk ontbijtje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten