maandag 12 oktober 2015

SUPER SOUP/ Herfstig?! Yes, met paarse worteltjes en zoete aardappel! #mustbegood



Dit lekkere herfstsoepje maakte ik van de 'vergeten groentjes' die ik vond in de winkel, afgelopen weekend. 
Paarse en gele peentjes. Ze lagen te roepen naar me... 'test me uit!'. 
Met een vleugje zoete aardappel, sjalotjes, wat kurkuma en look werd het een 'supersoep'! Njammie! 



Ingredi├źnten: 
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 sjalotjes, in de helft
- 1 teen look
- 3cm verse gember, geschild en in blokjes
- 5cm verse kurkuma, geschild
- 1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
- 300g gekleurde worteltjes, geschild
- 150g zoete aardappel
- 1l groentenbouillon


How to: 
- Rooster de groenten (sjalotjes, look, gember, kurkuma, rozemarijn, worteltjes en zoete aardappels) in een voorverwarmde oven op 180°, gedurende 35 minuutjes. Bestrijk ze eerst even met olijfolie, zout en peper. Bestrooi ook met rozemarijn!
- Kieper alles met de bouillon in de blender en meng tot een gladde soep!
- Klaar! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen