zondag 29 november 2015

SKINNY BREAKFAST! Aha, pannenkoeken -dat hadden we nog niet!? -met chia en vanilla!- #Fluffyfeeling! ENGLISH-NEDERLANDS


Torenhoge stapels bouwen van eten! Het kind komt helemaal in me boven! Waaaaauw! Zo lekker! Gisterenochtend was ik helemaal in-to the fluffy-vanilla-pancakes! Ze zijn écht dik, luchtig, easy to make en dat zonder 'owh ik heb pannenkoeken gegeten en zit helemaal prop-vol gevoel'. Prima ontbijtje dus! 
Na het bakken giet je er wat ahorn over en top je bovenaf wat af met frozen berries en klaar is kees. Deze portie is voor 2 grote eters, dus je komt er best een eind mee. 



Trouwens, vandaag was het de laatste workshop in enkele weken tijd. We eindigen met heerlijk, in de raw-baksels. Het was fantastisch om jullie te ontmoeten, soms zelf vier of vijf weken na elkaar! Om jullie verhalen te horen en te luisteren welke verhalen jullie over ons kenden! -Oeps, we zetten best veel personal-stuff op onze blog!- 
In het voorjaar komen we met enkele nieuwe onderwerpen én hebben we een nieuwe locatie! Je zal ons kunnen spotten in de Bio-winkel van Koningshooikt én in de Academie van Putte! Hebben we plaats voor meer mensen en zullen hopelijk de wachtlijsten ver weg blijven. 

Ondertussen wens ik jullie een fijne nieuwe werkweek. Veel liefs. Een grote, welgemeende MERCI en heel veel lekker eten! 

Keep it clean! 
xoxo 
Lieselotte 

Nederlandse versie: 
Ingrediënten: 
- 1 kopje volkoren speltmeel  
- 1tl wijsteenbakpoeder
- 1/2 tl baking-soda 
- 1 1/2 el chiazaadjes
- 1 kop ongezoete sojamelk
- 1 vanillestokje (merg)
- 1el witte wijnazijn
- 1el gesmolten kokosolie
- 1el ahornsiroop 

How to: 
- Mix de droge ingrediënten in een aparte kom.
- Mix de natte ingrediënten in een aparte kom.
- Meng de twee kommen samen, maar niet té hard mixen! Doe het rustig, met een lepel.
- Laat de boel enkele minuutjes staan. De azijn en de baking-soda zullen gasbelletjes geven in je deeg, waardoor de boel luchtig wordt!
- Meng NOOIT de bakingsoda zonder de witte wijnazijn. Als je deeg niet lekker smaakt, weet je dat hier wat fout liep. Dit proces is héél delicaat.
- Bak de pannenkoekjes op een medium-hoog vuur.
- Overgiet de boel met ahornsiroop. 

Klaar!!!! :) 

English version: 
Ingredients:

1 cup spelt flour


1 tsp baking powder (wine stain)


1/2 tsp baking soda
pinch 

1 1/2 tbsp chia seeds 


1 cup plant-based milk (unsweeted-soy)
1 vanillastick


1 tbsp white vine vinegar 


1 tbsp melted coconut oil 


1 tbsp maple syrup

How to:
- 
Mix together the dry ingrediënts.
- In a separate bowl, whisk together the milk, vinegar, melted coconut oil and maple syrup.
- Whisk in the liquid mixture and stir until just combined, don't overmix. 

- Let set a few minutes and bake on a high-medium heat in a little amount of coconut oil.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen