zaterdag 30 april 2016

VEGAN VIBES: Creamy Spinazie-risotto #paddenstoelenliefde van de bovenste plank!



I love risotto. Zo heerlijk romig. Maar best veel werk. Deze risotto neemt maar half zoveel tijd in beslag als de echte, én mislukken is echt héél moeilijk. In plaats van rijst -die tot 45 minuten moet koken-, neem je quinoa. Supergraan met veel proteïne klaar in amper 15 minuten. Samen met easy paddenstoelen-saus die je maakt als de quinoa kookt, wordt je recept heerlijk smeuïg. En roeren hoef je dus niet de hele tijd te doen!


Ingrediënten:
- 3cups quinoa, ongekookt
- 6cups water
- paddenstoelenbouillon
- 1el kokosolie
- 2 rode uien, heel fijn gehakt
- 1/2 hand vol verse rozemarijn (+ garnering)
- 1/2 hand vol verse tijm (+ garnering)
- 3 teentjes look
- 1kg champignons
- 4 el tamari
- een handvol gedroogde paddenstoelen
- 2 cups kokend water
- peper en zout
- 400g verse, gewassen spinazie
- peper, zout, chilivlokken



How to:
- Kook de quinoa gaar in de paddenstoelenbouillon en de 6cups water.
- Laat op een laag vuurtje 15 minuten koken.
- Week ondertussen de gedroogde paddenstoelen in de 1,5cups kokend water.
-  Laat de kokosolie smelten in een koekenpan en voeg de zeer fijn gesneden ui toe.
- Voeg na vijf minuten ook de look toe en blijf roeren.
- Voeg fijngesneden tijm en rozemarijn toe. (Naar smaak)
- Voeg de paddenstoelen toe, in kwartjes gesneden. Bak goudbruin.
- Hak de spinazie in fijne reepjes.
- Doe nu de helft van de groenten in de blender, samen met de 1,5 kopje weekwater, gedroogde paddenstoelen en de tamari. Blend tot een geheel.
- Kruid de saus met peper, chilivlokken en zout. Paddenstoelen mogen wel wat pit hebben!
- Meng de saus met de paddenstoelen en de quinoa.  Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de hete saus / quinoa en meng goed. De spinazie zal een beetje slinken.
- Serveer in kommetjes. Werk af met fijngehakte tijmblaadjes en rozemarijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen