vrijdag 15 april 2016

VEGAN VIBES: Warm Salad with Strawberry! #njammie #zolente #groengroenergroenst


Normaal beschouw ik asperges absoluut niet als super-spannende groenten. Integendeel, als kind gruwelde ik er van! Sinds ik enkele jaren geleden de groene-variant leerde kennen, ben ik helemaal vrolijk als ze in de winkelrekken opduiken. Ze zijn krokant, fris en knallend van kleur. I like. Het geheim van een groene asperge - en volgens mij van 90% van onze groenten- is de kooktijd nooit een seconde uit het oog verliezen. Less is more! Hoe knapperiger de groente, hoe spannender de smaak! 

Wist je trouwens dat asperges een bommetje vol vitamines zijn? Vitamlines K, Vitamines A, Vitamines B, Vitamines C... Ze zijn er allemaal! Dan heb je nog de vezels, het ijzer én de proteïne! 

Dit is volgens mij een van m'n eerste échte lente-receptjes. Vreemd genoeg antwoorde Mr. Foodie op de sms 'Wat wil je vanavond graag eten?', 'Een salade!'. In m'n hoofd overliep ik de inhoud van de koelkast, en kwam ik tot de conclusie dat de aardbeien dringend verwerkt moesten worden. Zou dat kunnen? Asperges én aardbeien? Hm. Ja dus. Het was héérlijk! 

Vegan, glutenvrij, nootvrij én soyavrij 

Ingrediënten voor vier personen: 
- 1 kopje quinoa 
- 1/2 el olijfolie
- 1 prei, in fijne ringen en schoongemaakt 
- 2 teentjes look 
- 1 bussel groene asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gehakt 
- 1 plantje peterselie (blad), fijngehakt
- 3el olijfolie, voor de smaak (gebruik dus kwaliteitsvolle olie!) 
- 1 cup aardbeien, in stukjes 
- 1 cup erwtjes uit de vriezer 
- 3 el citroensap 
- 1/2 el rijststroop 
- een snuif zout en peper 
- citroenzeste, ter garnering

How to: 
- Kook de quinoa in water met zout of wat groentenbouillon. Zet, wanneer het water kookt, het vuur wat minder hoog. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
- In de wok stoof je de prei aan, samen met twee geperste teentjes look. Dit voor zo'n vijf minuten.
- Doe wat zout en peper erbij en roerbak samen met de asperges voor zo'n 7 minuutjes.
- Voeg erwtjes, peterselie en op het laatste aardbeien toe. Wok enkele minuten (afhankelijk van de erwtjes).
- Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar (olijfolie, citroensap, rijststroop, zout). - Giet de dressing over de warme salade en mix alles voorzichtig door elkaar. Kruid met zout en peper.
- Klaar! Voeg eventueel gehakte noten of citroenzese toe als garnering. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen