woensdag 17 september 2014

WWWRAUW SKINNY SINNERS: Exotische Chia-pudding




Het zonnetje schijnt, zalig!! Daar krijg je toch spontaan zin van in exotisch fruit, frisse gerechtjes en zoals kinderen voor kinderen het zingt "dan drink je met billen bloot, melk uit een kokosnoot". Oké, dat eerste stukje hoeft nu niet, maar het is echt ideaal weer voor onze WWWRAUWFOOD challenge!

Zoals beloofd deel ik met jullie het receptje van heerlijke exotische chia-pudding. Je kan deze als ontbijt, maar ook als lunch of snack eten.

Chia zaadjes zijn recent een echte hype geworden, en worden vaak in één zin genoemd met andere superfoods. Dit zijn piepkleine grijs/zwarte bolletjes die een beetje op maanzaad lijken. Ze zijn een goede bron van eiwitten, omega 3-vetzuren en calcium, ideaal voor rawfoodies dus!

Als je ze in een vloeistof laat weken nemen ze deze op en krijgen ze een geleiachtig laagje, waarmee je een lekkere pudding krijgt. Hier kan je echt 101 variaties op maken. Ik denk dat Lieselotte haar chia-onbijtje met kers binnenkort ook gaat delen met jullie. En ik heb voor na de challenge nog een zalig receptje om er meer een chocomousse van te maken met aardbeitjes. Dus haal maar alvast een voorraadje in huis.

In natuurwinkels of bio planet zijn ze vrij prijzig, maar tegenwoordig kan je ze ook al vinden bij kruidvat en zelfs soms bij de action.
Wil je er echt een vaste waarde van maken voor je keukenkastjes? Surf dan eens rond op het internet, vooral op Nederlandse sites zijn ze veel voordeliger!

Wat heb je nodig?
1grote portie of 2 kleintjes

  • 2,5 eetlepels chia zaad 
  • 200ml zelf gemaakte notenmelk*
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • halve mango
  • frambozen of ander fruit om af te werken

* Als het niet volledig raw hoeft te zijn raad ik aan Alpro soja kokosmelk te gebruiken en een lepeltje minder kokosrasp.

How to?

  • Giet je melk bij je chia zaadjes en kokos.
  • Meng heel goed, want de zaadjes hebben de neiging om op de bodem te blijven plakken.
  • Laat dit een nachtje of enkele uurtjes in de koelkast staan.
  • Vind je hierna je pudding te plat of te hard, voeg dan wat extra chia of melk toe.
  • Pureer de mango, ik heb dit gewoon met een vork gedaan.
  • Leg de mango puree op de chia-pudding.
  • werk af met frambozen.

Ga nu nog even in het zonnetje zitten, sluit je ogen en beeld je in dat je op een tropisch eiland zit ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen