woensdag 8 oktober 2014

OH MY OATS: herfstontbijt, baked oats recht uit de oven!


Overnight oats zijn echt een toppertje. Toch heb ik soms zin en de warme, gekookte versie.
Maar dan zie ik mezelf daar weer staan roeren voor een tijd, om maar zeker te zijn dat het zeker niet aanbrand.
Dit havermoutontbijtje steek je gewoon in de oven en als het klaar is eet je hem op. Super simpel en zooo lekker.

De baked oats van vandaag is volledig in de herfstsfeer met de tegenwoordig fel gelauwerde peer en appel. Kaneel en pecannoten maken het smakelijke geheel af.

Ik maak graag een extra grote portie zodat ik al ontbijt heb voor de volgende dagen.

Wat heb je nodig? 
voor 4 personen of gewoon voor jezelf voor enkele dagen.

100 gr havermout
1 appel
1 peer
250 ml plantaardige melk
2,5 handjes pecannoten
1 handje rozijnen
2 eetlepels kaneel of naar jou smaak toe te voegen
1 eetlepel lijnzaad (optioneel)
1 snuifje zout

How to?

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Schil en snij je appel en peer in kleine stukjes.
Doe alles in een ovenschotel en meng goed.
Bak in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Snuif de zalige herfstgeur op!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen