donderdag 30 oktober 2014

WWRAUWFOOD: Frambozen streusel, lekker fris en volledig raw!


Ik moet toegeven in het rawfood repertoire kom je heerlijk dessertjes tegen! één voor één super origineel, (yes yes) verantwoord en ze moeten niet onderdoen voor gewone dessertjes.
Zoals de raw cheesecake of carrotcake die ik vorige keer gemaakt had, zo zalig!! De rawfood dessertjes waren echt mijn redding tijdens de vorige challenge.

Nu heb ik voor jullie weer zo een raw toppertje, frambozen streusel, recht uit de diepvries.

Alleen al het woord , streusel, vind ik fantastisch! Het klinkt gezellig en het is gewoon leuk om uit te spreken. Maar deze streusel is ook nog een lekker ook.

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Je hebt veel hetzelfde nodig voor de laagjes en het is echt snel gemaakt.

Wat heb je nodig?

1ste laagje
  • 120gr amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 45gr kokosrasp
  • 7 dadels,van die kleintjes. Als je medjool dadels gebruik neem er dan een beetje minder.

2de laagje
  • 110gr frambozen (vers of uit de diepvries, kies maar)
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosolie

3de laagje
  • 75gr walnoten
  • 20 gr kokosrasp
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/2 theelepel citroen zest (de schil geraspt)
  • 1 theelepel citroensap
  • snuifje zout

How to?

  • Bekleed een bakvorm of plastic potje met bakpapier. (Ik had een oude doos van roomijs gebruikt, dan zijn je laagjes wel dik).
  • Mix alle ingrediënten voor de 1ste laag in je foodprocessor of hakmolentje van je staafmixer.
  • Als je een mooi deeg hebt, verdeel je dit over de bakvorm en druk goed aan.
  • Zet in de vriezer.
  • Mix alle ingrediënten voor het 2de laagje en doe dit boven op het eerst laagje.
  • Zet in de vriezer.
  • Mix alle ingrediënten voor de 3de laag.
  • Dit wrijf je zachtje tussen je vingers terwijl je het verdeelt over de andere lagen. Hierdoor krijg je een kruimelig uitzicht.
  • Druk zachtje aan en besprenkel met een eetlepel kokosrasp.
  • Zet in de vriezer voor min. 2 uur.
  • Het gemakkelijkste is dat je ze na 2 uur in repen of blokjes snijd. Anders gaat het te hard zijn.
  • Laat ongeveer 10-15 min. ontdooien voor je het verslindt.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen