donderdag 22 januari 2015

OH MY OATS: -Rommel in een potje- maar ZO lekker! #Vegan


Jullie weten het al, ik moet er 's ochtends soms echt héél erg vroeg uit. Het uit m'n bed rollen lukt me prima, zeker als ik weet dat er gebakken banaan op het menu staat. Oh yummie.
Je krijgt een enorme energieboost en komt makkelijk de hele dag door! Gedroogd fruit, havermout, vers fruit, en plantaardige yoghurt... Jep, dit is een voltreffer! 


Ingrediënten voor 2 personen: 
- 40g havermout
- 50g quinoavlokken
- 20g gemengde zaden (chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten,...)
- 450ml amandelmelk
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 appel, geraspt
- 1 banaan
- 1 theelepel kokosolie
- gedroogd fruit zoals vijgen, gojibessen, veenbessen,...
- geroosterde kokosrasp of amandelvlokken
- 2 eetlepels plantaardige yoghurt


How to: 
- Meng de havermout met de quinoavlokken.
- Doe er de zaden en de plantaardige melk bij. Ook de ahornsiroop en geraspte appel meng je goed onder het papje.
- Laat een nachtje weken in de koelkast. Jep, overnight is het best!
- Snij de banaan 's ochtends in plakjes en bak ze in een droge pan. Laat ze karameliseren.
- Leg de banaan op het havermoutmengsel.
- Garneer met fruit en schep een lepel plantaardige yoghurt op het geheel.
- Werk af met geroosterde kokosrasp of amandelvlokken. 


Goede-morgeeeen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen