dinsdag 17 februari 2015

SUSHI Time




Oh wat hou ik van sushi. Ja ik ben een echte sushilover! Het is zo heerlijk veelzijdig: een ideale lunch, diner of een hapje om aan je bezoek aan te bieden. Jammer genoeg past de witte sushirijst niet echt in een clean & healthy leven. Vervang de rijst echter met pastinaak en je krijgt ├╝berhealthy en njummie sushi! 

Ik heb graag wat variatie in mijn sushi en maakte daarom ook mijn variant op de courgetterolletjes met gerookte zalm en nori van Pascale Naessens. Overheerlijk!  

Wat heb je nodig?
Pastinaaksushi
- 1 pastinaak (geschild en in blokjes gesneden)
- 2 el rijstazijn
- 2 el sesamolie
- 1 el tahin
- 1 wortel
- 1 avocado
- 3 norivellen

Courgetterolletjes
- 1 courgette
- 100 gr gerookte zalm
- 2 norivellen
- Tijm
- Eventueel: wasabi, sesamzaadjes, krulsla

How to?
Pastinaaksushi
- Blend de pastinaak met de rijstazijn, sesamolie en tahin tot je een rijstachtige structuur krijgt
- Snij de wortel en avocado in reepjes
- Leg het norivel op je aanrecht (met de gladde kant naar beneden), verdeel hierover de pastinaak'rijst' en laat het uiteinde van het norivel vrij.
- Leg de wortel en avocado in de lengte over de 'rijst'
- Rol de sushi op tot een lange worst. Druk goed aan.
- Wanneer je aan het vrije uiteinde van het norivel komt maak je dit vochtig en voeg je de sushi toe.
- Snij de sushi vervolgens tot de gewenste hoogte met een vlijmscherp mes.

Courgetterolletjes
- Schil de courgette in repen (uitgezonderd de zaadlijsten), drappeer in een ovenschotel en kruid met tijm.  Laat 5 minuten garen in een oven van 180 graden
- Snij de norivellen en zalm in dezelfde breedte als de courgette repen.
- Maak de norivellen vochtig met water.
- Leg vervolgens de repen op elkaar en rol op. Varieer door aan enkele rolletjes ook krulsla, sesamzaadjes of wasabi toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen