maandag 16 februari 2015

VEGGIE VIBES: Linzenschotel met #pompoen en #feta!


Oh ja, zolang de pompoen te verkrijgen is komt ze hier op tafel! Dit receptjes is er eigenlijk nog eentje dat we hebben uitgeprobeerd voor de foodblog wedstrijd. Als wedstrijdmateriaal vonden we dit te eenvoudig. Maar deze heerlijke schotel staat hier nog steeds regelmatig in de oven.

Zo eenvoudig en zo lekker! Het geheim zit hier echt in de kruiden. Zonder de kruiden krijg je maar een flauwe schotel. Met de kruiden is het een smaakexplosie in je mond.

Er is een snelle en iets minder snelle optie. Voor de snelle optie snij je al je pompoen in blokjes. Voor de mooiere, maar minder snelle optie snij je slecht 1/4de van de pompoen in blokjes. De rest verdeel je in 2 gelijke delen.

Wat heb je nodig?
voor 2 pers.

  • 1 Butternut pompoen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100gr groene linzen
  • 100gr feta
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel vermalen korianderzaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel verse koriander

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2cm. (voor de mooiere, maar minder snellere optie lees hierboven.)
  • Bak ze in de oven  met een beetje olijfolie tot ze beetgaar zijn.
  • Ondertussen kook je de linzen met het laurierblaadje.
  • Snij je ui en look fijn en fruit ze in wat olie.
  • Voeg de linzen en pompoenblokjes hierbij.
  • Als je de minder snelle optie kiest, haal je je blokjes uit de oven en de grotere schijven moeten nog wat langer bakken.
  • Doe alles in ovenschotel met de korianderzaadjes, chilivlokken, peper en zout.
  • De feta verkruimel je hier boven op.
  • Bij de minder snelle optie schik je de pompoenschijven mooi naast elkaar. Het linzenmengsel verdeel je over de onderkant van de schijven.
  • Bak nog eens ongeveer 10-15min in de oven, tot je feta een licht kleurtje krijgt.
  • Serveer met fijngehakte verse koriander.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen